خبر خوب| ساخت پرنده بدون سرنشین توسط 2 دانشآموز بروجردی
اقتصاد ایران: در بسته امروزمان برایتان یک سبد خبر مهربانی هدیهآوردهایم. روایتهایی که مصداق هم نوع دوستی و زیبایی دل ایرانیان است. با ما همراه شوید قول میدهیم حال دلتان حسابی خوب میشود.
گروه خبر خوب: حیات دنیا بهگونهای است که «اگر انسان در دنیا رنج نکشد، فاسد میشود.» همانطور که اگر جسم انسان مدتی بیتحرک بماند، ضعیف و مریض میشود. طبق روایتی از امام صادق (ع)، خدا انسان را با سختیهای طبیعی زندگی، مشغول کرده است تا از بیکاری و طغیان و فساد دور شود؛ یک نمونه از این سختیها، دشواریِ تهیه نان است. پس دشواریها را به فال نیک بگیرید و نهایت تلاشتان را کنید تا از آن سر بلند بیرون بیایید.
*میهمان نوازی ایرانیها از زبان یک آلمانی!
یک ایران است و یک میهمان نوازی. این را دیگر همه میدانند. از قضا اولین خبر خوبمان هم همین است. یک گردشگر آلمانی که نزدیک به سه هفته پیش قصد ورود به مهاباد را داشت بر اثر نقص فنی خودروی خود در این مدت در منطقه ماندگار شده است. این گردشگر آلمانی خانم پترا است که در خصوص نقص فنی خودرو و نیاز به انتقال قطعه خودرو از آلمان گفت: «با توجه به اینکه ماشینش قدیمی است قطعاتش در این منطقه پیدا نمیشود و باید از آلمان فرستاده شود.»
مهابادیهای عزیزمان هم همچون همیشه، رسم میهماننوازی را خوب به جای آوردند. خانم پترا بیشتر وعدههای غذایی را میهمان مردم مهاباد و روستائیان زگ دراو است و حتی او را در مراسمهای عروسی منطقه هم شرکت میدهند. این گردشگر آلمانی که بیش از سه سال است سفر به کشورهای مختلف را تجربه میکند، میگوید: «آنچه که در ایران دیده با آنچه که در رسانههای خارجی تبلیغ میشود بسیار متفاوت است».
«امیرمحمد ترکاشوند» و «امیرمهدیکاکاوند» دو دانشآموز نخبه بروجردی
*دو پسر دهه هشتادی یک پرنده ساختند
شنیدن خبرهای پیشرفتهای علمی و فناوری کشورمان همیشه حالمان را جا میآورد. این بار هم دو دانشآموز بسیجی ۱۷ ساله موفق به خلق یک پرنده بدون سرنشین شدهاند. این دو دانش آموز «امیرمحمد ترکاشوند» و «امیرمهدیکاکاوند» هستند که در پایه یازدهم و دهم رشته تجربی و ریاضی دبیرستانهای تیزهوشان و شاهد بروجرد تحصیل میکنند. این دو دانش آموز نخبه نام این اختراع را «ابابیل» گذاشتند. ابابیل در مدت زمان ۲ ماه طراحی و در مدت زمان ۶ ماه در کارگاه نیمه مجهز ساخته شده است، در این مدت زمان امیر محمد و امیرمهدی تمام توان خود را در جهت کار آمد بودن این پرنده برای کشورمان به کار گرفتهاند. این پرنده میتواند در ارتفاع ۲۰۰ متری از زمین و با شعاع پروازی ۲ کیلومتر هوایی با سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت و مدت زمان حداقل ۴۵ دقیقه که به موتورها و باتریها فشار وارد نشود پرواز کند.
ابابیل میتواند به دکلهای مخابراتی متصل شده و بدون محدودیت در شعاع پروازی نامحدود و زمان معلوم پرواز کند، این پرنده مجهز به دوربین فیلم برداری ۳۶۰ درجه است که میتواند تصاویر هوایی را ضبط کند و برای گوشی همراه مخابره کند، در قسمت جلویی هواپیما دوربین نقشه برداری قرار گرفته که با استفاده از آن نقشه اراضی و سطح شهر و روستا ضبط و ثبت میشود، از برد آردوینو در این پرنده استفاده شده که میتواند الایدیهای روی هواپیما را تنظیم کند. خدا قوت فرزندان ایران زمین. آیندهتان روشن که برای کشورتان تلاش میکنید.
«اکبر بفراجردی» امدادگر جوان خلخالی یک خانواده را از برف و کولاک نجات داد.
* این امدادگر جان یک خانواده را نجات داد
این روزها که شاهد بارش زیبای نعمت الهی در جای جای کشور عزیزمان هستیم. فارغ از زیباییهای برف در برخی نقاط شاهد اختلال در راهها و محورهای مواصلاتی و بسته شدن راهها هستیم. اما هم نوعدوستی زمان و مکان نمیشناسد. راهداران و امدادگران در لحظه لحظه روزهای برفی و سخت همچون فرشتگان نجاتی در کنار مردم، مشغول خدماترسانی هستند.
در چند روز گذشته خوروی یک خانواده به دلیل نداشتن زنجیر و خاموش شدن ماشین در کولاک در آغازین نقطه گردنه الماس گرفتار شده بود. سرعت باد آنقدر شدید بود که امکان کنده شدن دربها در کولاک وجود داشت و اگر ساعاتی به همین روال میگذشت سرمای شدید و کولاک نفرات را دچار سانحه میکرد. راننده به امدادگران پیام کمک ارسال کرد و «اکبر بفراجردی» امدادگر جوان خلخالی به همراه دوستان امدادگر خود آقایان جواد نباتی، ابوالفضل بهرامیان، امیر صالحی و هادی رحیمی برای کمک مشتاقانه با جان و دل به امدادرسانی این خانواده شتافتند. آنها پس از بررسی خودرو متوجه یخزدگی گیره بکسل این ماشین شدند و سریعا با یک روسری و دستمال محکم گره لازم برای ارتباط و بکسل در این خودرو ایجاد کرده و این خودرو به کنار جاده و پایگاه حمل شد و این خانواده از مرگ حتمی نجات یافت.
«داوود خلیلی»، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی
*جایزه سازمان بهداشت جهانی در دستان دکتر ایرانی
اما آخرین خبر خوب امروزمان هم یک افتخار آفرینی دیگر از هم وطننمان است. جایزۀ ۲۰۲۳ بنیاد کویت بهدلیل تحقیقات و فعالیت در حوزۀ کنترل سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت در منطقۀ مدیترانۀ شرقی به «داوود خلیلی»، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اهدا شد. این است ایران و ایرانی!
*فرمان مادرت را ببر، ببین که چه بر سر تو خواهد آمد
در پایان بسته امروزمان برایتان یک توصیه از میرزا اسماعیل دولابی آوردهایم؛ « پدر و مادرت را نگاه کن. نگاه کردن به جمال مادرت، عبادت است. فرمان مادرت را ببر، ببین که چه بر سر تو خواهد آمد. هرچه مادرت سختگیر باشد فرمانش را ببر. اگر مادرت تند باشد فرمان بردن از او اثرش بیشتر است. فرمان مادرِ خوش اخلاق را که همه میبرند. اگر به غریبه هم بگوید اینجا بیا، خواهد گفت: خانم چه میگوید، چشم. کارش را رها میکند و بار او را بر میدارد و یا راه او را باز میکند. اگر مادر و پدرِ تندی دارید تا فرمان او را بردید آنوقت میفهمید چه کردهاید. خداوند متعال نشانت خواهد داد که ببین چه کردهای، کار بزرگان را انجام دادی، با ما رفیق و انیس و مونس شدی.»
خوشخبر باشید!
و اما سخن پایانی، خبرهای خوبتان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکههای اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکههای اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمیکند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توییتر و واتساپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیانتان داشته باشید.
منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوشخبر باشید.
پایان پیام/