اختصاصی اکونیوز/

اقتصاد جهان برلبه تیغ؛ احتمال بازگشت مجدد تعرفه‌ها

اقتصاد ایران: آتش‌بس نودروزه‌ای که اخیراً میان آمریکا و چین برقرار شده است، به هیچ عنوان به معنای شکل‌گیری صلح پایدار نیست.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ،  تحلیل جدید اکونومیست  شان می‌دهد که با وجود توافق بر سر کاهش موقت تعرفه‌ها، اختلافات عمیق و ساختاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان همچنان پابرجاست و بی‌اعتمادی متقابل، آینده روابط تجاری را مبهم نگه داشته است.

برای هفته‌ها، سایه جنگ تجاری عملاً تبدیل به تحریمی همه‌جانبه بود که اقتصاد جهان را بر لبه پرتگاه برده بود. حالا اگرچه سقوط آزاد فعلاً متوقف شده، اما ریسک بازگشت تنش‌ها همچنان بالاست؛ مخصوصاً که تعرفه‌های آمریکا بر کالاهای چینی، از جمله فولاد، آلومینیوم و حتی برخی محصولات الکترونیکی و دارویی، کاهش چشمگیری نیافته و متوسط نرخ تعرفه‌ها همچنان بسیار بالاتر از سطوح تاریخی قرار دارد.

به گزارش اکونومیست، حتی توافق موقت حاضر هم نشانی از تغییر نگاه رئیس‌جمهور ترامپ به سیاست‌های تعرفه‌ای و فشار بر چین ندارد؛ سیاست‌هایی که نه تنها مانع پایدارسازی روابط تجاری شده، بلکه فضای مبهم و غیرشفافی را برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های چندملیتی رقم زده است. این بلاتکلیفی آینده زنجیره‌های تأمین جهانی را با تهدید جدی مواجه کرده و می‌تواند حجم تجارت جهانی را تا دوپنجم کاهش دهد.

اکونومیست همچنین هشدار می‌دهد که سیاست‌های حمایت‌گرایانه فعلی، رشد اقتصادی آمریکا را کاهش و تورم را افزایش می‌دهند؛ هرچند چین نیز در فضای فعلی با چالش‌های عمده‌ای مواجه است. تا زمانی که ریشه‌های مناقشه حل نشود، هر توافقی تنها یک توقف کوتاه در مسیری پرتنش خواهد بود و با هر جرقه‌ای می‌تواند مجدداً به بحرانی تازه برای اقتصاد جهانی تبدیل شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ