یک اقتصاددان مطرح کرد:

مالیات بیشتر، نیازمند اقتصاد بزرگتر است

اقتصاد ایران: یک اقتصاددان با اشاره به چالش‌های ۵۰ سال مالیات ستانی تورمی در ایران گفت: پایه های جدید مالیاتی یک گنج بی پایان نیست که محدودیت نداشته باشد و باید اقتصاد بزرگ شود تا مالیات ستانی رشد کند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ،   تیمور رحمانی دبیر علمی همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران گفت: پیشتر در سازمان مالیاتی و بانک مرکزی فعالیت کرده ام و هر دو در ایران درحال مالیات ستانی هستند. در زمان شکل گیری دولت مدرن مالیات ستانی با واریز درآمدهای نفتی همراه شده و براین اساس تمرکز جدی روی حوزه مالیات شکل نگرفت، این روند تاجایی ادامه یافت که درآمدهای نفتی کفاف هزینه های نفتی دولت را نمی‌داد.

وی افزود، از سال 1350 تا کنون مالیات تورمی اخذ می‌شده است، از آنجا که درآمدهای نفتی ادامه داشته این مالیات تورمی قابل تحمل بوده است.

رحمانی گفت: کم کم این روند مالیات ستانی تورمی چالش‌هایی ایجاد کرده و این روند با تحریم نیز همراه شده که درآمد نفتی را کاهش داده است.

این مدرس اقتصاد گفت: در این شرایط دولت بعد از یک قرن ناچار شد به مالیات ستانی متعارف برگردد. هم اکنون اقداماتی برای مدرن سازی مالیاتی انجام شده است.

این اقتصاددان گفت: در ایران سازمان مالیاتی نقش فعال در شکل گیری نظام مالیاتی داشته است. در این شرایط دولت مجبور است در مالیات ستانی متعارف فشار را حفظ کند. فراموش نکنیم مالیات بر مجموع درآمد یک زمان وجود داشته حذف شده و دولت مجددا به آن بازگشته است.

رحمانی گفت: مالیاتهای متعارف اگر از یک حدی عبور کند حتما عوارضی خواهد داشت. این موضوع با مالیات تورمی نیز همراه شده است.

به گفته این اقتصاددان، پایه های جدید مالیاتی یک گنج بی پایان نیست که محدودیت نداشته باشد و باید اقتصاد بزرگ شود تا مالیات ستانی رشد کند. در عین حال هزینه های دولت باید اصلاح شود و نباید از این موضوع غافل شد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ