اختصاصی اکونیوز

چین خواستار ایستادگی بریکس در مقابل آمریکا شد

اقتصاد ایران: دیپلمات ارشد چین، در اجلاس سران کشورهای عضو بریکس در شهر ریودوژانیرو برزیل، به این بلوک از اقتصادهای نوظهور گفت که سکوت و سازش در مورد جنگ تعرفه ای که توسط ایالات متحده آغاز شده، فقط باعث گستاخ تر شدن قلدر خواهد شد.

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به  نقل از آناتولی، وانگ یی روز دوشنبه در اجلاس سران کشورهای عضو بریکس در برزیل به همتایان خود گفت: ایالات متحده به دنبال یکجانبه گرایی است، منافع خود را در اولویت قرار می‌دهد و منافع خود را بالاتر از منافع بین المللی قرار می دهد.

وانگ با تاکید بر اینکه حفظ قوانین تجارت چندجانبه مهمترین موضوع در حال حاضر است، گفت: این (قوانین تجارت چندجانبه) محاسبه این نیست که چه کسی ضرر می کند یا چه کسی سود می برد، و نباید ابزاری برای دستیابی به منافع خودخواهانه خود باشد.

دولت دونالد ترامپ ماه گذشته تعرفه های گسترده ای را علیه متحدان و رقبای ایالات متحده به طور یکسان آغاز کرد. چین بزرگترین کشوری بود که با تعرفه هایی تا 245 درصد مواجه است.

ترامپ به جز چین، به مدت 90 روز به همه کشورها برای اعمال تعرفه بر واردات مهلت داده است که این امر با تعرفه های 125 درصدی چین بر کلیه واردات از ایالات متحده تلافی شد.

وانگ خاطرنشان کرد که ایالات متحده مدت طولانی از تجارت آزاد سود زیادی برده است.

وزیر امور خارجه چین با اشاره به اینکه اما اکنون از تعرفه ها به عنوان اهرم فشار برای مطالبه قیمت های گزاف از سایر کشورها استفاده می کند. اگر تصمیم بگیریم ساکت بمانیم، سازش کنیم و عقب نشینی کنیم، این فقط باعث می شود که قلدر تهاجمی تر شود. و از بریکس خواست به طور مشترک با هر نوع حمایت گرایی مخالفت کند.

وی پیشنهاد کرد که این بلوک به طور قاطع از سیستم تجارت چندجانبه مبتنی بر قوانین و با محوریت سازمان تجارت جهانی محافظت کند، از ارزش های اصلی و اصول اساسی آن محافظت کند و آزادی سازی و تسهیل تجارت را ترویج کند.

وانگ هشدار داد: مردم دیده اند که قانون جنگل بقای اصلح به طور علنی ظاهر شده است، اجبار و قلدری دیگر نیازی به پنهان شدن ندارند و بنیان توسعه روابط بین الملل به طور مداوم در معرض تهدید است.

بریکس، یک اتحاد ژئوپلیتیک که در سال 2009 تأسیس شد، در ابتدا از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده بود.

برزیل ریاست فعلی این بلوک را بر عهده دارد که دارای 11 عضو کامل است، از جمله چین، مصر، روسیه، هند، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اتیوپی، ایران و اندونزی.

در حال حاضر، بریکس 40 درصد از جمعیت جهان و 35 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می دهد و آن را به یک بازیگر مهم در صحنه ژئوپلیتیک تبدیل کرده است. عضویت آن همچنان در حال رشد است و اخیراً 13 کشور به عنوان کشورهای شریک به آن پیوسته اند.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ