افزایش مصرف نوشابه؛ عامل چاقی، دیابت و سرطان
اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نوشابهها بیارزش و مضرند؛ افزایش مصرف آنها خطر چاقی، دیابت و سرطان را بالا میبرد.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بر اساس تحقیقات انجامشده، نوشابهها حاوی مقادیر زیادی قند افزوده و گاز هستند و هیچگونه خاصیت مفیدی برای سلامت ندارند.
وی افزود: تحقیقات متعدد نشان دادهاند که افزایش مصرف نوشابهها خطر ابتلاء به چاقی و دیابت را بهشدت افزایش میدهد و حتی میتواند خطر ابتلاء به برخی سرطانها را نیز بالا ببرد.
افزایش مصرف نوشابه، عامل چاقی و دیابت
به گفته اسماعیلزاده؛ قند موجود در نوشابهها یک قند خالی و فاقد مواد مغذی است که در طولانیمدت میتواند منجر به دریافت کالری اضافی، اضافهوزن و تجمع چربی در بدن شود. علاوه بر این، اسید فسفریک موجود در نوشابهها تعادل کلسیم و فسفر را در بدن به هم زده و باعث افزایش دفع ادراری کلسیم میشود، که این امر میتواند خطر ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش دهد.

اسید فسفریک نوشابهها؛ تهدیدی برای استخوانها
اسماعیلزاده تأکید کرد: نوشابهها به دلیل خاصیت اسیدی، برای سیستم گوارشی بسیار مضر هستند و با افزایش اسیدیته معده، میتوانند به مخاط آن آسیب رسانده و افراد را مستعد ابتلاء به ریفلاکس و سایر اختلالات گوارشی کنند و از سوی دیگر، نوشابهها خاصیت ادرارآوری دارند که باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار میشود و این مسئله در دراز مدت خطر پوکی استخوان را افزایش میدهد.
مصرف بالای نوشابه در استان کهگیلویه و بویراحمد
وی ادامه داد: بر اساس آمارهای اخیر، استان کهگیلویه و بویراحمد با مصرف ۳۲.۵ میلیلیتر نوشابه در روز، بیشترین مصرف نوشابه را در کشور دارد و این در حالی است که علت این مصرف بالا هنوز به طور دقیق مشخص نشده و اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد، که ممکن است فرهنگ غذایی خاص مردم این استان، نقش مهمی در این مصرف بالا ایفا کند.
به گفته اسماعیل زاده؛ پس از استان کهگیلویه و بویراحمد، استانهای خراسان رضوی با ۲۸.۵ میلیلیتر و تهران و قم با ۲۶.۵ میلیلیتر در روز، در رتبههای بعدی مصرف نوشابه قرار دارند و در مقابل، استانهای اردبیل، چهارمحال و بختیاری و مازندران کمترین میزان مصرف نوشابه را دارند.

وی افزود: افزایش مصرف نوشابهها، به دلیل تأثیر مستقیم بر چاقی، میتواند خطر ابتلاء به پرفشاری خون، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب را افزایش دهد. تحقیقات نشان دادهاند که مقاومت انسولینی با برخی از سرطانها ارتباط دارد و از آنجا که مصرف نوشابهها موجب افزایش چاقی و مقاومت انسولینی میشود، میتواند خطر ابتلاء به سرطان سینه و سرطان کولورکتال را نیز بالا ببرد.
اسماعیلزاده ادامه داد: نوشابهها هیچ ماده مغذی مفیدی برای بدن ندارند که بتوان مصرف آنها را توصیه کرد و در حقیقت، هیچ ترکیب مفیدی در نوشابهها وجود ندارد که بتوان آن را عاملی برای بهبود سلامت دانست.
اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسیهای انجامشده در کشور، میانگین مصرف روزانه نوشابه در افراد بزرگسال ۲۲ میلیلیتر در مناطق شهری، ۱۶ میلیلیتر در مناطق روستایی و نزدیک به ۳۰ میلیلیتر در مناطق حاشیه شهر است.
وی افزود: در مجموع، با در نظر گرفتن تمام مناطق، مصرف نوشابه در کشور همچنان در سطح بالایی قرار دارد، که این مسئله نیازمند اقدامات جدی برای کاهش آن است.
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه