رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن:
عدم قطعیت ها، مهمترین ویژگی پساجنگ است
اقتصاد ایران: رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن در نشست اولویتهای مهم اقتصادی پساجنگ که همت فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران و با همکاری خبرگزاری اقتصادی ایران در روز سه شنبه مصادف با 31 تیرماه سالجاری در سالن همایش های اتاق بازرگانی ایران برگزار شد ، گفت :همزمانی مجموعهای از ناترازی های انباشته با عدم قطعیتهای چند لایه، مهمترین ویژگی شرایط فعلی است
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، در این نشست، حسین سلاح ورزی، با تأکید بر اینکه باید تصویر درست و دقیقی از وضع موجود داشته باشیم، گفت: کشور همچنان در شرایط جنگی است. اما مهمترین ویژگی شرایط فعلی این است که در حال حاضر مجموعهای از ناترازی های انباشته و نهادینه شده مثل ناترازی بانکی، انرژی و آب، آلودگی هوا و ... در ایران با عدم قطعیتهای چند لایه جدید مثل احتمال فعال شدن مکانیزم ماشه همراه شده است.
او با بیان اینکه بخشی از عدم قطعیتها از سمت مردم و بخشی به سیاستگذار بازمیگردد، گفت: البته عدم قطعیت سیاستگذار مهمتر است. مردم هم با مسائل روزمره کمبود برق و آب و ... با عدم قطعیتهای مختلف مواجهاند.
در چهارماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 30 درصد توان تأمین ارز کاهش یافته است
سلاح ورزی ادامه داد: این عدم قطعیتها باعث میشوند روندی که در ناترازی ها در بودجه و نظام بانکی و تجارت خارجی داشتیم، تشدید شوند. در سهماهه اول امسال که فقط یک هفته آن جنگ بود، در حالی که از ابتدای سال گذشته تا 27 تیرماه سال قبل شاهد تأمین 21 میلیارد و 445 میلیون دلار ارز بودیم اما امسال در مدت مشابه فقط 15 میلیارد و 328 میلیون دلار توان تأمین ارز برای واردات و تأمین نیازها داشتیم. یعنی در 4 ماهه اول امسال 30 درصد توان تأمین ارز نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است. خردادماه شاهد رکود به شکل بیسابقهای بوده است. اثرات این وضع را در ماههای آینده خواهیم دید.
او افزود: در سهماهه امسال طبق آمار گمرک در صادرات غیرنفتی 14 درصد کاهش و در واردات 9 درصد کاهش داشتیم. علاوه بر کاهش تولید در ماههای آینده رفاه و رضایت عمومی نیز کاهش خواهد یافت و ابزارهایی که سیاستگذار برای مدیریت اقتصاد کشور دارد، روزبهروز محدودتر خواهد شد.
سلاح ورزی تأکید کرد: لذا یکی از موضوعاتی که میتواند به انسجام ملی آسیب بزند، بروز مشکلات اقتصادی است. لذا سیاستگذار هم باید به دنبال اصلاحات اساسی و ساختاری در اقتصاد باشد و هم در سیاست داخلی به سمت مردم و جلب رضایت آنها پیش برود.
گفتنی است ؛ نشست اولویتهای مهم اقتصادی پساجنگ که همت فدراسیون مدیریت و مشاوران کسب و کار ایران و با همکاری خبرگزاری اقتصادی ایران و مشارکت فعالان اقتصادی و مدیران کسب و کار در روز سه شنبه مصادف با 31 تیرماه سالجاری در سالن همایش های اتاق بازرگانی ایران برگزار شد ،
در این باره بیشتر بخوانید:

رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن:
عدم قطعیت ها، مهمترین ویژگی پساجنگ است

دعوت دکتر اولیایی از فعالان کسب و کار؛
نشست بررسی اولویت های مهمّ اقتصاد ایران+فیلم

اختصاصی اکونیوز |در اتاق ایران برگرارشد؛
بررسی اولویتهای مهمّ اقتصاد ایران در پساجنگ
