اختصاصی اکونیوز|

زنجیره تولید خودروی اروپا زیر تیغ جنگ تجاری

اقتصاد ایران: اعمال تعرفه‌های سنگین از سوی دولت دونالد ترامپ بر واردات خودرو و قطعات از اتحادیه اروپا، بازار خودروی این قاره را با نگرانی‌های جدیدی روبه‌رو کرده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ،خودروسازان بزرگ اروپایی چون فولکس‌واگن، دایملر و پژو سیتروئن، آمریکا را مهم‌ترین بازار صادراتی خارج از اروپا می‌دانند و افزایش هزینه‌های واردات می‌تواند زنجیره تولید و حتی قیمت‌گذاری جهانی خودرو را تحت تأثیر قرار دهد.

پیامدهای مستقیم؛ کاهش صادرات و افت سودآوری شرکت‌ها

کارشناسان اقتصادی معتقدند تعرفه‌های ۲۰ تا ۲۵ درصدی دولت آمریکا می‌تواند سود شرکت‌های بزرگ خودروسازی اروپا را به طور میانگین تا ۵۰ درصد کاهش دهد. برخی برآوردها نشان می‌دهد صادرات سالانه بیش از ۱ میلیون دستگاه خودرو از اروپا به آمریکا با ریسک جدی کاهش روبه‌روست؛ به‌گونه‌ای که برخی خودروسازان ممکن است به فکر انتقال بخشی از تولید خود به خاک آمریکا بیفتند.

تأثیر بر اشتغال و زنجیره تأمین قطعات

صنعت خودروی اروپا بیش از ۱۳ میلیون شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است. کاهش سفارش‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها، زنجیره تأمین را مختل و اشتغال در صنایع پایین‌دستی و بالادستی را تهدید می‌کند.

تنش‌های تجاری و واکنش اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا با تهدید به اتخاذ تدابیر متقابل و افزایش تعرفه بر کالاهای آمریکایی نسبت به این سیاست واکنش نشان داده است، اما بیم آن می‌رود که ادامه تنش‌های تجاری به جنگ تعرفه‌ای بزرگی منجر شود که برای هر دو طرف زیان‌آور خواهد بود.

برخی خودروسازان اروپایی در حال بررسی افزایش ظرفیت تولید مشترک با شرکای خود در بازارهای آسیایی و آمریکای لاتین هستند. به گزارش اکونیوز،همچنین اتخاذ سیاست‌های نوآورانه در زمینه خودروهای برقی و همکاری‌های جدید بین‌قاره‌ای به عنوان راهکارهای احتمالی مطرح می‌شود.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ