اختصاصی اکونیوز|

چرا سفته‌بازان در جنگ ۱۲ روزه بازنده شدند؟

اقتصاد ایران: با اینکه انتظار می‌رفت التهاب سیاسی و امنیتی ناشی از جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، بازار ارز ایران را تکان دهد، اما قیمت دلار در بازار آزاد تنها نوسان محدودی را تجربه کرد و خبری از جهش‌های قبلی نشد. این وضعیت تعجب بسیاری از تحلیلگران و فعالان اقتصادی را برانگیخت. اما چه دلایلی مانع افزایش شدید نرخ ارز شد؟

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، بانک مرکزی طی ماه‌های قبل از بحران، با تقویت ذخایر ارزی، افزایش عرضه در بازار متشکل ارز و مدیریت سختگیرانه تقاضا موفق شد انتظار سفته‌بازی را کاهش دهد. حضور فعال بازارساز و اجرای سیاست‌های بازدارنده در همان روزهای ابتدایی جنگ، مانع موج‌سواری دلالان شد.

اطلاع‌رسانی فوری و مدیریت‌شده درباره کنترل اوضاع، انتشار اخبار مثبت از منابع رسمی و محدودیت موقت انتشار شایعه‌ها و سیگنال‌های منفی به شکل قابل توجهی از انتقال ترس به جامعه جلوگیری کرد.

علیرغم فضای درگیری نظامی، صادرات نفت و فرآورده‌ها مختل نشد، سامانه نیما فعال ماند و بازار اسکناس از کمبود جدی عرضه رنج نبرد. همچنین، شهروندان و فعالان اقتصادی به خاطر تجربه بحران‌های گذشته، شتاب‌زده برای خرید دلار هجوم نبردند.

حجم بالای حضور بانک مرکزی و نبود شوک بزرگ در بخش واقعی اقتصاد، دلالان و سفته‌بازان را نسبت به کسب سودهای بالا ناامید کرد. انتظارات تورمی نیز نسبت به سال‌های قبل مهار شده و عامه مردم کمتر به دنبال تقاضای هیجانی بودند.

به گزارش اکونیوز، تحلیل کارشناسان حکایت از این داشت که سطح درگیری‌ها محدود و کنترل‌شده است و احتمال ورود به جنگ فراگیر پایین می‌باشد. بازار نیز واکنش خود را براساس همین برآورد تنظیم کرد.

ترکیب سیاست‌های هوشمند اقتصادی، مدیریت روانی و حضور قاطع بانک مرکزی موجب شد بازار ارز، برخلاف بسیاری از تصورات، برخوردی سنجیده و کم‌نوسان با بحران سیاسی اخیر داشته باشد. تجربیات گذشته و جهت‌گیری عمومی دولت به سمت حفظ ثبات، نقش مهمی در شکل‌گیری این آرامش داشت.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ