اعزام هیئت تجاری و فناوری نفت و گاز ایران به ازبکستان
اقتصاد ایران: با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، هیئتی متشکل از ۱۱ شرکت دانشبنیان و فناور ایرانی فعال در حوزه نفت، گاز و انرژی به تاشکند اعزام شدند.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، هیئتی متشکل از ۱۱ شرکت دانشبنیان و فناور ایرانی فعال در حوزه نفت، گاز و انرژی، در هفته سوم اردیبهشتماه، به منظور شرکت در نمایشگاه تخصصی نفت و گاز ازبکستان و انجام مذاکرات تجاری، به تاشکند اعزام شدند.
این اعزام با هماهنگی خانه نوآوری و فناوری ایران در تاشکند صورت گرفته است.
در نخستین روز حضور هیئت تجاری، برنامهای تخصصی به میزبانی IHIT برگزار شد که هدف آن آشنایی شرکتها با زیرساختهای فناورانه ایران در ازبکستان و ارائه تحلیلهایی از بازار انرژی این کشور بود. در این برنامه، اعضای هیئت از IHIT بازدید کرده و گزارشی از خدمات ارائه شده توسط این مرکز ارائه شد. همچنین، تیم تخصصی IHIT تحلیلی از وضعیت، نیازها و فرصتهای بازار نفت و گاز ازبکستان ارائه داد.
این نشست با حضور چهرههایی از نهادهای دولتی ایران و ازبکستان از جمله رئیس دپارتمان توسعه فرآوردههای نفتی وزارت نفت ازبکستان، رایزن بازرگانی ایران در ازبکستان و نماینده آژانس توسعه نوآوری ازبکستان برگزار شد و فضایی برای پرسش و پاسخ و تعاملات مستقیم بین شرکتهای ایرانی و مقامات حاضر فراهم شد.
رئیس دپارتمان توسعه فرآوردههای نفتی وزارت نفت ازبکستان به ارائه نکاتی درباره راهبردهای توسعهای این کشور در بخش پالایش، توزیع و فرآوردههای نفتی پرداخت. رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان نیز زمینههای حمایت اقتصادی و راهکارهای ورود به بازار انرژی ازبکستان را تشریح کرد.
نماینده آژانس توسعه نوآوری ازبکستان نیز به معرفی نقش این آژانس در تسهیل پروژههای مشترک فناورانه و همکاری با شرکتهای دانشبنیان خارجی پرداخت.
در روزهای دوم و سوم، شرکتهای ایرانی در نمایشگاه بینالمللی CAEx شرکت کردند. با هماهنگی IHITT و آژانس نوآوری ازبکستان، جلسات متعددی میان شرکتهای ایرانی و طرفهای ازبک به صورت B2B برگزار شد. در این مذاکرات، نمایندگانی از شرکتهای مطرح ازبکستانی مانند Uzbekneftegaz، UNG Petro، LUKOIL Uzbekistan Operating Company ، SANEG و … حضور داشتند.
این مأموریت تجاری با هدف تسهیل ورود شرکتهای دانشبنیان ایرانی به بازار انرژی ازبکستان و توسعه تعاملات فناورانه در حوزه نفت و گاز انجام شده و گامی مؤثر در جهت دیپلماسی فناوری کشور در منطقه آسیای مرکزی به شمار میرود.
اسامی شرکتهای حاضر در این برنامه شامل: سیمین گامان آریا، شیرهای صنعتی اردبیل، نوآوران صنعت آریوسام، صنایع فن بازار پارتاک، نما موتور پیش ران، پادنا پلیمر، اکسیر نوین فرآیند آسیا، گسترش نانو فناوری زاگرس ایرانیان، فن آوری ژاو اندیش پویا، توز ماشین و نیلگون رنگدانه زنجان است.