به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ،در جریان هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان جهانی بهداشت که با شعار "یک جهان برای سلامت" در ژنو برگزار شد، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران، با تأکید بر اهمیت همکاریهای بینالمللی در دوران بحرانهایی نظیر همهگیری کووید-۱۹، خواستار نگاه غیرسیاسی به مقوله سلامت شد.
وی در سخنرانی خود اظهار داشت: «سلامت مردم نباید قربانی سیاستگذاریها و ملاحظات سیاسی شود. تجربه بحران کرونا بهخوبی نشان داد که همکاری جهانی، تنها راه عبور از تهدیدهای سلامتمحور است.»
وزیر بهداشت ایران همچنین با اشاره به تأثیرات منفی و غیرانسانی تحریمها بر نظام سلامت کشورها، بهویژه در مواقع بحرانی مانند پاندمیها، بر ضرورت اصلاح مفاد توافقنامه پاندمی سازمان جهانی بهداشت تأکید کرد. او خواستار گنجاندن موادی در این توافقنامه شد که منافع و حقوق ملتهای تحت تحریم را در شرایط اضطراری بهداشتی تضمین کند.
دکتر ظفرقندی در بخش دیگری از سخنانش، شرایط بحرانی غزه را یک فاجعه انسانی توصیف کرد و با ابراز نگرانی از وضعیت مردم و سیستم سلامت در این منطقه، از جامعه جهانی خواست تا برای حفاظت از جان کارکنان بهداشتی و بیمارستانها در مناطق جنگزده اقدام فوری و مؤثر انجام دهد.
این اجلاس از ۲۹ اردیبهشت تا ۶ خرداد ۱۴۰۴ در ژنو برگزار میشود و هیأتی بلندپایه از نظام سلامت ایران به ریاست وزیر بهداشت، در آن حضور دارد. در این نشست، اسناد مهم و اولویتدار جهانی در حوزه سلامت بررسی میشوند و نمایندگان کشورها نظرات خود را در خصوص هر سند اعلام میکنند.