رئیس شورای راهبردی روابط خارجی:

نظم تک‌قطبی جهانی در حال فروپاشی است

اقتصاد ایران: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مجمع گفتگوی تهران گفت که نظم تک‌قطبی جهانی در حال فروپاشی است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، مجمع گفت‌وگوی تهران (Tehran Dialogue Forum) امروز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه با حضور مسعود پزشکیان، رییس جمهور و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و برخی مقامات ایرانی و خارجی در مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه برگزار شد.

کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مجمع گفتگوی تهران گفت: تحولات بین‌المللی و تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه اقتضا می‌کند که کشورهای منطقه به یکدیگر نزدیک‌تر شوند و با همکاری مشترک، چالش‌ها و مشکلات موجود را حل‌وفصل نمایند.

کشورهایی نوظهور که در مسیر تثبیت قدرت خود هستند، در نظم چندجانبه‌گرایانه و چندقطبی جهانی، خود را دارای مسئولیت‌هایی می‌دانند تا نقش مؤثری در نظام بین‌الملل ایفا نمایند.

کشورهایی نظیر چین، هند، ایران، ترکیه، روسیه و سایر کشورهایی که در مناطق خود به عنوان قدرت‌های منطقه‌ای شناخته می‌شوند، به‌طور طبیعی در پی ایفای نقش در عرصه بین‌المللی هستند.

نظم تک‌قطبی که از زمان ریاست جمهوری جرج بوش مطرح شد، امروزه در حال فروپاشی است و جهان به‌سوی نظمی چندقطبی حرکت می‌کند که در آن، نقش‌آفرینی کشورهای منطقه‌ای بسیار پررنگ خواهد بود.

همواره امید داشتیم که اروپا به‌صورت مستقل عمل کند، اما متأسفانه مشاهده شد که اروپا نتوانسته استقلال خود را به‌درستی نشان دهد.

این مسئله پس از امضای برجام به‌وضوح نمایان شد؛ به‌ویژه زمانی که آمریکا تحریم‌های دو‌جانبه اعمال کرد و کشورهای اروپایی نیز با آن همراهی کردند. این رفتار، بیانگر وابستگی و عدم استقلال اروپا بود.

اروپا باید به‌عنوان مجموعه‌ای مستقل عمل کند تا بتواند نقش واقعی خود را در نظم جهانی ایفا نماید.

متأسفانه روابط ما با اروپا در شرایط کنونی در حالت انجماد قرار دارد؛ علت این وضعیت، پیروی اروپا از سیاست‌های ایالات متحده و همچنین نفوذ رژیم صهیونیستی در ساختار سیاسی اروپاست.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ