فروش در نمایشگاه کتاب به ۳۰۰ میلیارد نزدیک شد
اقتصاد ایران: سخنگوی نمایشگاه کتاب تهران از فروش ۱۵۹ میلیارد و ۴۲۲ میلیون تومان در بخش مجازی و ۱۲۵ میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان در بخش حضوری نمایشگاه خبر داد و گفت: مجموع فروش به ۲۸۵ میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: مذاکرات و صحبتهای مختلفی درباره فروش رایت انجام شده و مذاکرات خوبی بین ناشران برگزار شده که منجر به قرارداد میشود، امیدوارم بتوانیم چهره بینالمللی نمایشگاه را به نمایش بگذاریم و این بخش سال آینده هم ادامه داشته باشد.
حیدری از نشست کارگروه فرهنگی کشورهای عضو بریکس، در نمایشگاه کتاب خبر داد و گفت: نماینده کشورهای چین، هند، اندونزی و .. در این نشست حضور داشتند و قرار شد دبیرخانه آن راهاندازی شود و در نمایشگاه کشور چین که یک ماه دیگر است جلسات خود را ادامه دهند.
قائم مقام نمایشگاه کتاب گفت: با توجه به ظرفیت خوب و بالقوه این کشورها، درباره محور همکاری شامل تبادلنظر و تبادل مبادلات اقتصادی و فرهنگی در حوزه نشر و حضور اندیشمندان و اهالی نشر به عنوان مهمان در جشنوارهها و مهمانها بحث و تبادل نظر شد و قرار است، این ارتباطات در همه حوزههای فرهنگی و هنری توسعه پیدا کند.
وی همچنین به رویدادهای فرهنگی مختلف در حاشیه نمایشگاه کتاب, اشاره و بیان کرد: امسال بسیاری از چهرههایی که به هر دلیلی با نمایشگاه قهر کرده بودند، حضور دارند و نشستهای تخصصی در سرا و انجمنها هر روز در حال برگزاری است.مسابقه بزرگ «بخوانیم برای ایران» با جایزه 500 میلیون تومانی برای 500 نفر هز نفر یک میلیون تومان یکی دیگر از برنامههای ما است.
حیدری با اشاره به آمار و ارقام فروش کتاب، تصریح کرد: فروش بخش مجازی تا ساعت 13 امروز 623 هزار و 664 جلد کتاب در 115 هزار و 538 عنوان کتاب به زبان فروش رفته است که میزان فروش جلد کتاب تا روز ششم در مقایسه با سال گذشته 23 درصد افزایش داشته است.
حیدری ادامه داد: همچنین فروش بخش مجازی حدود 159 میلیارد و 422 میلیون تومان و در بخش حضوری 125 میلیارد و 653 میلیون تومان بود که در مجموع 285 میلیارد تومان بوده است.
در ادامه این نشست، محمدتقی حقبین، مدیر کارگروه کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب نیز در سخنانی گفت: در دیدار سال گذشته رهبر از نمایشگاه کتاب تهران موضوع توجه به کتاب و کتابخوانی کودکان را تأکید کردند و تا امروز وزارت فرهنگ، امسال را سال توجه به کتاب کودک و نوجوان کرده است.
وی افزود: امسال نمایشگاه کتاب چند تفاوت جدی دارد؛ وزارت فرهنگ با ارشاد تفاهم دو جانبه برای حضور در بازارهای جهانی امضا کرد و با اتحادیهای در ترکیه قرارداد بستیم که این تجارب را منتقل کنیم، روز گذشته اولین گام در این حوزه برداشته شد و قابلیت و ظرفیت صنعت نشر و تصویرگری ایران به مهمانان خارجی معرفی شد.
حقبین به واگذاری سرای اهل قلم به انجمن ناشران کودک و نوجوان اشاره و گفت: امسال تمام نشستها توسط انجمن برگزار میشود و هیچ دستگاه دیگری نیست و انجمن با حمایت خانه کتاب کار را دنبال میکند. جامعه نشر کودک برای مخاطبان خود ارزش قائل است و غرفهآراییهایی زیاد و جذابی دارند که به جذابیتهای نمایشگاه افزوده است، همچنین اختصاص اتاق کودک و مادر نیز امسال به صورت ویژه برای مادران و کودکان پیشبینی شده است که با حمایت مدیرعامل خانه کتاب محقق شده است.
وی با بیان اینکه تا پنج سال قبل در حوزه آثار خردسالان مشکل جدی داشتیم، گفت: امروز اما با حجم زیادی کتاب حمامی و پازلی و ... روبرو هستیم و صنعت نشر توجه ویژهای به این مخاطبان کرده و کتاب خردسالان بازار خوبی دارد. در مجموع اتفاقی که برای حوزه نشر رخ داده این است که تاکیدات مقام معظم رهبری تأثیرگذار بوده است و برگزارکنندگان توجه ویژهبه این نکته کردهاند که اگر به دنبال کتابخوان بودن نسل آینده هستیم باید به کودک و نوجوان توجه کنیم؛ البته ما در بخش نوجوان هنوز واردکننده محتوا هستیم.