معاون وزیر کار:
مشاغل خانگی نوک پیکان اقتصاد خانواده است
اقتصاد ایران: معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از فعالیت بیش از ۲میلیون نفر با مجوز مشاعل خانگی در اقتصاد کشور خبرداد و گفت: مشاغل خانگی نوک پیکان اقتصاد خانواده است.
وی تصریح کرد:امروز مشاغل خانگی در ایران از دار قالی بافی مادری در جنوبی ترین نقطه ایران تا فعالیت آزادکاری در حوزه تکنولوژی در قلب پایتخت ایران تهران گسترده است.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار اضافه کرد: مشاغل خانگی، بهعنوان یکی از راهکارهای نوین اشتغالزایی، توانستهاند نهتنها نقش موثری در کاهش بیکاری ایفا کنند، بلکه با بهرهگیری از فناوری، تحول بزرگی در تولید و عرضه خدمات ایجاد کرده اند.
حسینی در تعریف این مشاغل افزود: مشاغل خانگی فرصت بینظیری برای افرادی ایجاد میکند که امکان کار کردن خارج از منزل برایشان فراهم نیست.
معاون وزیر کار تصریح کرد: انعطافپذیری ساعات کاری، حذف هزینههای اجاره و رفتوآمد، و امکان استفاده از نیروی کار اعضای خانواده، مشاغل خانگی را به گزینهای جذاب برای کاهش بیکاری و افزایش درآمد تبدیل کرده است.
وی افزود: امروزه، فناوری اطلاعات و ارتباطات، امکان کار در محیط منزل را گسترش داده است. افراد میتوانند تنها با داشتن رایانه و اتصال به اینترنت، کسبوکارهای متنوعی را راهاندازی کنند؛ از خدمات دیجیتال و طراحی تا صنایع دستی و فروش آنلاین. این تحولات میتواند به گسترش دامنه اشتغال در جوامعی که زیرساختهای صنعتی محدود دارند، کمک کند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص سهم فعالیتهای مختلف مشاغل خانگی در کشور اعلام کرد: 47درصد مشاغل خانگی کشور در بخش صنعت، 43درصد در بخش خدمات و 10درصد نیز در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند.
حسینی تاکید کرد: بانوان، با سهمی معادل 80درصد، بخش عمدهای از نیروی کار خانگی ایران را تشکیل میدهند؛ آماری که بهمراتب بالاتر از میانگین جهانی (57درصد) است.
وی خاطرنشان کرد: مشاغل خانگی نباید تنها بهعنوان شغلی کوچک و کماهمیت دیده شوند، بلکه باید بهعنوان راهکاری استراتژیک برای اقتصاد کشور مد نظر قرار گیرد.