فروش 60 میلیاردی نمایشگاه کتاب تا ظهر روز سوم؛اعلام برنامه‌های فرهنگی

اقتصاد ایران: سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در بخش فیزیکی(حضوری) تا ساعت ۲۴ شب گذشته، میزان فروش مان ۲۵۱ میلیارد ریال بود؛ بنابراین مجموع فروش، ۶۱۱ میلیارد ریال است.

به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست خبری روزانه سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز جمعه ۱۹ اردیبهشت با حضور ابراهیم حیدری سخنگو و قائم‌مقام سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و غلامرضا طریقی مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی این رویداد برگزار شد.

ابراهیم حیدری سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز، میزان فروش در بخش مجازی نمایشگاه بالغ بر ۳۶ میلیارد تومان (۳۶۰ میلیارد و ۳۵۱ میلیون و ۶۶۶ هزار و ۷۲۶ ریال) بوده است. همچنین آمار فروش بخش فیزیکی تا ساعت دوازده شب گذشته، ۲۵۱ میلیارد ریال گزارش شده است. مجموع فروش حاصل شده از هر دو بخش مجازی و فیزیکی، ۶۱۱ میلیارد ریال است.

بیش از ۱۱ هزار دانشجو و طلبه برای یارانه کتاب ثبت نام کرده‌اند

وی ادامه داد: ۱۱ هزار و ۶۱۷ دانشجو و طلبه و ۱۲ هزار و ۸۰۲ نفر از اعضای هیئت علمی و اساتید حوزه برای یارانه کتاب ثبت نام کردند. همچنین ۱۹ هزار و ۱۲ نفر از عموم مردم نیز برای این طرح ثبت نام انجام دادند.

حیدری گفت: شکوفایی صنعت نشر، موجب ارتقای فرهنگ جامعه خواهد شد و این فرهنگ، بسترساز توسعه متوازن خواهد بود. امیدواریم علاوه بر خرید کتاب، بتوانیم به نحو احسن از مجموعه برنامه‌های فرهنگی و نشست‌های جانبی نمایشگاه نیز بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به فروش کالاهایی غیر از کتاب در نمایشگاه گفت: فروش هرگونه کالایی غیر از کتاب در نمایشگاه، تخلف از آیین‌نامه محسوب شده و در صورت مشاهده یا دریافت گزارش از سوی همکاران، نسبت به جمع‌آوری آن اقدام و گزارش مربوطه به کمیته تخلفات ارسال می‌شود.

قائم مقام سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به جانمایی ثابت غرفه برخی از ناشران گفت: ناشران در مکان‌های مشخصی قرار می‌گیرند که ارتباطی با ترتیب حروف الفبا ندارد، همانطور که همکاران نیز مطلع هستند، ما تعدادی ناشر شناخته شده و جا افتاده داریم که مخاطبان خاص خود را دارند و در هر مکانی از نمایشگاه قرار گیرند، فروش خود را خواهند داشت. در کنار این ناشران، ناشران تازه‌کار نیز حضور دارند و تلاش ما بر این است که ضمن رعایت اصل ترتیب حروف الفبا، با جانمایی ناشران بزرگ در نقاط مختلف، مخاطبان به بهانه بازدید از این ناشران، از غرفه‌های ناشران کوچک‌تر نیز بازدید کنند.

وی ادامه داد: این سیاست که حاصل خرد جمعی در وزارت ارشاد طی سال‌های متمادی بوده است، با هدف حمایت از ناشران کوچک و توزیع متوازن مخاطبان اتخاذ شده است. ممکن است این سیاست ایراداتی نیز داشته باشد، اما روال مرسوم در سال‌های گذشته بوده است. ناشران بزرگ نیز معمولاً تلاش می‌کنند در نقاطی قرار بگیرند که مسیر تردد مخاطبان باشد تا بدین وسیله ناشران کوچک‌تر نیز دیده شوند.

ساعت ۱۷ امروز جشن میلاد امام رضا (ع) در محوطه نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود

در ادامه غلامرضا طریقی مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: فعالیت‌های فرهنگی، طبیعتاً بخش جلوه‌دهنده هر نمایشگاهی محسوب می‌شوند. این بخش دارای دو رویکرد اصلی است؛ نخست، ارائه خدمات به ناشران و معرفی آثارشان، فراهم آوردن امکان رونمایی و معرفی کتاب‌ها و همچنین بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مرتبط با نشر. دوم، رویکردی ثانویه که مبتنی بر این واقعیت است که نمایشگاه کتاب تهران از دیرباز مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور بوده و لزوماً تمامی خانواده‌ها برای تهیه کتاب به آن مراجعه نمی‌کنند.

وی افزود: تلاش ما در کمیته فرهنگی بر این است که در بخش‌های مختلف نمایشگاه، از جمله بخش کودک و نوجوان، فضای باز نمایشگاه و سالن فعالیت‌های فرهنگی، برنامه‌های متنوع و جذابی را ارائه کنیم.

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: رویدادهای میدانی شامل بازی‌ها و نمایش‌های کودکانه بر اساس کتاب‌های مختلف و همچنین برنامه‌هایی برای بزرگسالان با محوریت مناسبت‌های گوناگون از جمله این فعالیت‌ها هستند.

وی افزود: با توجه به فرارسیدن میلاد حضرت امام رضا (ع)، نمایشگاه دو برنامه ویژه را با مشارکت بنیاد بین‌المللی امام رضا (ع) و آستان قدس رضوی تدارک دیده است. امروز ساعت ۱۷ جشن ویژه میلاد با همکاری این دو نهاد برگزار می‌شود. علاوه بر این، برنامه‌های نقاره‌زنی، مرثیه‌خوانی و پرچم‌گردانی نیز در محوطه مصلی اجرا خواهد شد. همچنین، ساعت ۱۹:۳۰ در سرای اهل قلم، محفل شعرخوانی ویژه‌ای با موضوع ولادت امام رضا (ع) با حضور شاعران برجسته برگزار می‌شود.

پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در نمایشگاه کتاب تهران

طریقی با اشاره به روز پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و بزرگداشت فردوسی گفت: از روز پنجم نمایشگاه نیز، برنامه‌های میدانی شامل اجرای صحنه‌ای مرتبط با شاهنامه و همچنین نشست‌های تخصصی شاهنامه‌خوانی با حضور اساتید و پژوهشگران این حوزه برگزار خواهد شد. سازمان‌ها و نهادهای مختلف نیز در این ایام برنامه‌های متنوعی با موضوعات مرتبط با ایران و زبان فارسی ارائه خواهند کرد.

وی افزود: با وجود تلاش‌های فراوان برای کاهش کمیت نشست‌ها و ارتقای کیفیت آن‌ها، به دلیل حجم بالای درخواست‌ها، این امر به طور کامل میسر نشد. امسال، میزان درخواست‌ها برای برگزاری نشست‌ها به مراتب بیشتر از سال‌های گذشته بود. در ابتدای کار، بنای ما بر برگزاری ۵۰ تا ۶۰ نشست بود، اما با حجم فزاینده‌ای از درخواست‌ها مواجه شدیم. ضمن اینکه، برگزاری نشست‌های مرتبط با ایام خاص نیز از اولویت‌های ما بود. در مجموع، با عدد باورنکردنی بیش از ۲۰۰۰ درخواست مواجه شدیم که تلاش کردیم با حمایت آقای حیدری و افزایش سالن‌های برگزاری نشست‌ها (اضافه کردن دو سالن به سالن‌های قبلی و همچنین استفاده از سرای ادبیات در طبقه پایین)، تا حد امکان پاسخگوی این درخواست‌ها باشیم.

مدیر کمیته فعالیت‌های فرهنگی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: تا روز گذشته پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت، حدود ۴۰ نشست برگزار شده است و تا پایان نمایشگاه نیز، با وجود تمامی محدودیت‌ها، تلاش خواهیم کرد تا بیشترین تعداد ممکن از این نشست‌ها را برگزار کنیم.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ