نمایه‌سازی نشریات مانع تخلف علمی؛ کشف شبکه تخلفات بر عهده کجاست؟

اقتصاد ایران: مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی بابیان این‌که یکی از اهداف نمایه کردن نشریات جلوگیری از تخلفات پژوهشی است،گفت:نشریات با نمایه‌سازی درمعرض رصد و ارزیابی زیادی قرار می‌گیرند.

دکتر صمد نژادابراهیمی در گفتگو با خبرنگار مهر، در مورد تاثیر نمایه کردن نشریات در پایگاه‌ها علمی بین‌المللی گفت: بروز تخلفات علمی در مقالاتی که در نشریات نمایه‌شده داخلی سبب می‌شود نشریات ما که به سختی نمایه بین‌المللی را کسب کرده‌اند، نمایه خود را از دست بدهند. باید توجه داشت که حفظ نمایه‌های بین‌المللی برای نشریات از گرفتن نمایه‌ها سخت‌تر است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری امور پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از این اتفاق گفت: ما برای جلوگیری از از دست رفتن نمایه‌ها، مدارس سردبیری را برای نشریات علمی برگزار کرده‌ایم و در آینده نیز این آموزش‌ها را ادامه خواهیم داد. در این مدارس دانشگاه به دانشگاه مراجعه می‌کنیم و مواردی را که سردبیران مجلات باید رعایت کنند را به آن‌ها آموزش می‌دهیم.

وی خاطر نشان کرد: ما در معاونت پژوهشی وزارت علوم یک گروه کوچک چند نفره هستیم و با تمام توان اقداماتی را در جهت ارتقای دانش نشر دست اندرکاران نشریات علمی انجام‌ دادیم و بازخورد خوبی از مدارس سردبیری گرفتیم.

نمایه‌سازی، نشریات را زیر ذره‌بین ارزیابان جهانی قرار می‌دهد

نژادابراهیمی در پاسخ به این سوال که آیا نمایه کردن نشریات می‌تواند از تخلفات پژوهشی جلوگیری کند، گفت: واقعیت موضوع این است یکی از دلایل اصرار ما برای نمایه کردن نشریات، جلوگیری از تخلفات پژوهشی است. چون زمانی که نشریات نمایه بین‌المللی بگیرند، در معرض رصد و ارزیابی بسیار زیادی خواهند بود و زیر ذره‌بین قرار می‌گیرند. سردبیران نشریات نیز برای حفظ جایگاه نشریه در انتخاب مقالات وقت بیشتری صرف می‌کنند.

ابزارهای ISC برای شناسایی شبکه تخلفات تقویت شود

وی در پاسخ به این سوال که پیگیری رعایت اخلاق در پژوهش در نشریات داخلی و نظارت بر نشریات به عهده کدام نهاد در کشور است؟، گفت: اصل این موضوع بر عهده موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام است و این موسسه باید بتواند شبکه تخلفات را کشف کند.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: همان‌گونه که ایرانداک متولی همانندجویی در کشور است، ISC نیز متولی این کار است و ابزارهایشان را باید در این زمینه تقویت کنند.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ