دیپلمات اوکراینی:
تمام جهان از جنگ ما خسته شده است
اقتصاد ایران: نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل با اشاره به اینکه نهتنها شرکای کییف، بلکه تمام جهان از ادامه درگیری نظامی در اوکراین خسته شدهاند، از این مسئله انتقاد کردکه برزیل با شتاب به سمت توسعه همکاری با روسیه حرکت کرده و اوکراین را نادیده میگیرد.
وی در مصاحبهای گفت: «خستگی از جنگ اوکراین واقعاً وجود دارد؛ باید صادق باشیم، نه فقط مردم اوکراین و نه تنها در میان شرکای ما، مثلاً در آلمان، بلکه در سراسر جهان این خستگی مشاهده میشود.»
ملنیک همچنین نگرانی خود را از کاهش توجه به اوکراین در سازمان ملل ابراز کرده و افزود که مأموریتش این است که تا حد امکان با صدای بلند و مکرر نام کشورش را به یاد جهانیان بیاورد.
پیشتر، کیت کلاگ، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ اعلام کرده بود که واشنگتن از تداوم درگیری در اوکراین خسته شده و این رویارویی بیش از حد طولانی شده است.
ملنیک: برزیل به روسیه نزدیک شده و اوکراین را نادیده میگیرد
نماینده دائم اوکراین در سازمان ملل و سفیر پیشین این کشور در برزیل، ابراز تأسف کرد که مقامات در برازیلیا بهطور فزایندهای به سمت توسعه همکاری با مسکو متمایل شدهاند و اوکراین دیگر در اولویت جمهوری فدرال برزیل جایی ندارد.
آندری ملنیک در پاسخ به سئوالی گفت: «در واقع، برزیل در حال حرکت به سمت روسیه است. حتی میتوان گفت که با گامهایی بلند از جهان غرب فاصله گرفته و در حال نزدک شدن به روسیه است. در سال گذشته، ارتباط با مسکو بهطرز چشمگیری شتاب گرفت. رئیسجمهور برزیل، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، چهار گفتوگوی تلفنی صمیمانه با ولادیمیر پوتین داشته، در حالی که تمامی تلاش ما برای ادامه مذاکرات آغازشده بین ولودیمیر زلنسکی و لولا، تاکنون بینتیجه مانده است.»
نماینده اوکراین در سازمان ملل با اشاره به اینکه «قطار سیاسی برزیل» از اوکراین فاصله گرفته، توضیح داد: «نخبگان سیاسی برزیل، منظورم فقط دولت چپگرای فعلی نیست، بلکه کل ساختار سیاسی این کشور است، هیچ منفعتی در توسعه روابط با اوکراین نمیبینند؛ نه از لحاظ ژئوپلیتیکی و نه از نظر اقتصادی و تجاری، ما در اولویتهای برزیل قرار نداریم.»
ملنیک پیش از این نیز گلایه کرده بود که در برزیل هیچکس تمایلی به صحبت درباره جنگ در اوکراین ندارد، زیرا این موضوع «دردسرساز» تلقی میشود. به گفته او، اوکراین در حال حاضر تقریباً متحدی در منطقه آمریکای لاتین ندارد و هیچیک از شرکای غربی کییف نیز تلاش نمیکنند برزیل را برای تغییر مسیر فعلیاش متقاعد کند.