سهم ناچیز سلامت از اقتصاد کشور؛

زنگ خطر برای نظام درمان به صدا درآمد

اقتصاد ایران: وزیر بهداشت گفت سهم سلامت از تولید ناخالص ملی باید ۷.۵ درصد باشد، اما اکنون ۳.۸ درصد است و همین موضوع موجب کاهش کیفیت درمان و لزوم افزایش این سهم شده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه اهمیت به جان مردم شاخص توسعه حکومت‌هاست، گفت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی باید به ۷.۵ درصد برسد در حالی که اکنون تنها ۳.۸ درصد است، که این موضوع به معنای افت کیفیت درمان در کشور است.

محمدرضا ظفرقندی امروز در آیین گشایش چهل و ششمین کنگره جامعه جراحان ایران که در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، افزود: با افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص ملی می‌توان ضمن حفظ و ارتقای نیروی انسانی درمان، سطح سواد سلامت مردم را نیز با سرمایه‌گذاری درست افزایش داد.

وی با اشاره به پایین بودن سهم فعلی سلامت از تولید ناخالص ملی تصریح کرد: علاوه بر افزایش این سهم، وجود صلح و آرامش در کشور از ضروریات تقویت نظام سلامت است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش کلیدی آموزش در توسعه سلامت اظهار داشت: اگر خواهان نیروی انسانی سالم هستیم، باید در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فضای رشد و کار فراهم شود. هیچ پیشرفتی بدون توجه به علم و معلم ممکن نیست و باید در سیستم آموزشی کشور بازنگری صورت گیرد. آموزش تنها به تخته و گچ محدود نمی‌شود بلکه باید در اخلاق، رفتار و عمل نهادینه شود.

ظفرقندی در ادامه با تاکید بر لزوم احترام به قانون و مسئولیت‌پذیری گفت: توسعه سلامت بدون پاسخگویی ممکن نیست. مسئولیت بدون برنامه‌ریزی به عدم توسعه می‌انجامد و برای دستیابی به توسعه پایدار باید پیش‌نیاز‌های آن را فراهم کنیم. دستیابی به سلامت برابر، رفاه اجتماعی، کاهش فقر، آب و هوای پاک، آموزش با کیفیت، برابری جنسیتی، پایان دادن به سوءتغذیه و ایجاد جوامع فراگیر و صلح‌آمیز از جمله این شاخص‌هاست.

وی همچنین با اشاره به خسارات ناشی از آلودگی هوا گفت: سالانه حدود ۵۰ هزار مرگ و میر در کشور ناشی از آلودگی هوا رخ می‌دهد و زیان اقتصادی آن حدود ۱۲ میلیارد دلار برآورد می‌شود. در این زمینه باید سیاست‌های اساسی و جدی اتخاذ شود.

وزیر بهداشت با تجلیل از فداکاری‌های جراحان کشور در برهه‌های مختلف گفت: بزرگان امروز جراحی در دوران دفاع مقدس با دانش و فداکاری بحران‌ها را مدیریت کردند. همچنین در بحران‌هایی مانند کرونا و حادثه اخیر بندر شهید رجایی نیز تیم‌های پزشکی عملکرد درخشانی داشتند، هرچند بسیاری از افتخارات این حوزه همچنان ناگفته مانده‌اند.

ظفرقندی با تاکید بر اینکه حوزه سلامت فقط محدود به درمان نیست، گفت: محور توسعه انسان سالم است و مهم‌ترین بخش آن ارتقای سواد سلامت است. به عنوان مثال، ۵۰ درصد بیماران دیابتی از بیماری خود خبر ندارند یا سرطان سینه در زنان بسیار شایع است. با افزایش سواد سلامت مردم، بیماری‌ها زودتر تشخیص داده شده و درمان می‌شوند که این امر به معنای حمایت از خانواده‌هاست.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ