آسیا، موتور محرک اقتصاد جهانی در مسیر صعود

اقتصاد ایران: در حالی که بسیاری از مناطق جهان با رکود یا رشد کُند اقتصادی مواجه‌اند، اقتصادهای آسیایی با شتابی مثال‌زدنی به‌پیش می‌تازند. گزارش جدید صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد هند و چین به‌عنوان دو قدرت اصلی شرق، سکان‌دار اصلی رشد اقتصادی جهان تا سال ۲۰۲۶ خواهند بود.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، براساس گزارش "چشم‌انداز اقتصادی جهان" صندوق بین‌المللی پول (آوریل ۲۰۲۵)، اقتصادهای نوظهور آسیایی با ثبت رشد ۵.۳درصد در سال ۲۰۲۴، بالاترین نرخ رشد را در میان مناطق در حال توسعه به‌نام خود ثبت کردند.

این منطقه اگرچه در سال ۲۰۲۵ افتی تا ۴.۵درصد را تجربه خواهد کرد، اما پیش‌بینی می‌شود مجدداً در ۲۰۲۶ به ۴.۶٪ برسد و جایگاه نخست خود را حفظ کند.
هند در مسیر شتاب؛ چین در فاز بازتنظیمدر دل این رشد چشمگیر، دو کشور هند و چین نقش محوری دارند اما با مسیرهایی متفاوت.هند با نرخ رشد ۶.۵درصد در ۲۰۲۴ و پیش‌بینی ۶.۲درصد و ۶.۳درصد در دو سال بعد، پرسرعت‌ترین اقتصاد بزرگ جهان خواهد بود. عواملی همچون جمعیت جوان، توسعه سریع دیجیتال، سرمایه‌گذاری خارجی در تولید و زیرساخت‌ها، و سیاست‌های اقتصادی اصلاح‌گرا موجب شده‌اند هند نه‌تنها بازیگر مهمی در آسیا، بلکه نیرویی تعیین‌کننده در اقتصاد جهانی باشد.چین با وجود ثبت رشد نسبتاً قوی ۵.۰٪ در ۲۰۲۴، در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ با کاهش قابل توجهی به ۴.۰درصد خواهد رسید.

این کاهش، نشانه‌ای از گذار ساختاری چین به‌سوی اقتصادی با محوریت مصرف داخلی و خدمات است. رکود در بازار مسکن، جمعیت رو به کاهش و فشارهای ژئوپولیتیکی نیز از دلایل اصلی افت رشد هستند.
تطبیق هند و چین؛ رقابتی سازنده یا تقابلی استراتژیک؟مقایسه هند و چین، نشان‌دهنده دو مسیر متفاوت توسعه اقتصادی است:هند در حال تبدیل‌شدن به مقصد جدید تولید و نوآوری در آسیاست، در حالی که چین تمرکز خود را از رشد کمی به کیفی معطوف کرده است. در کوتاه‌مدت، هند ممکن است به لحاظ نرخ رشد، جلوتر باشد، اما چین همچنان اقتصاد دوم جهان و بازیگری قدرتمند در زنجیره تأمین جهانی باقی می‌ماند.نتیجه‌گیریآسیا، به‌ویژه از رهگذر چین و هند، مسیر رشد جهانی را تعیین می‌کند. اگرچه هر دو کشور با چالش‌هایی روبه‌رو هستند، اما وزن جمعیتی، ظرفیت نوآوری، و سیاست‌گذاری‌های آینده‌نگر باعث شده تا این قاره، نه فقط آینده، بلکه حال اقتصاد جهانی را نیز در دست بگیرد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ