رئیس شورای راهبردی روابط خارجی خبرداد:
برگزاری اجلاس گفتوگوهای ایرانی-عربی در دوحه
اقتصاد ایران: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: هفته آینده اجلاس گفتوگوهای ایرانی-عربی در دوحه برگزار میشود و فرصت خوبی است که بتوان در راستای همکاری بیشتر بین ایران و کشورهای خلیج فارس گام برداشت.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و طی سخنانی در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: امروزه کشور ما یک کشور مقتدر است و کسی نمیتواند به کشور ما تجاوز کند. اگر ایران به کشورهای بیگانه وابسته بود، طبیعتا نمیتوانست اینگونه مستقل عمل کند.
ایی بهرهبرداری از آن ضعیف است، تقویت و بهره برداری کنیم. در زمینه دیپلماسی باید در جهت کنشگری حرکت کنیم. کنشگری نیاز به تحلیل دقیق نسبت با وقایع دارد، با خیالات نمیشود کنشگری کرد. اطلاعات دقیق از آنچه میگذرد نیاز داریم، همچنین اطلاعات و برداشت دقیق از این که ما درکجای تاریخ قرار گرفتهایم.
وی اضافه کرد: ما به تحلیلگرانی نیاز داریم که بتوانند آینده را پیشبینی کنند آنهم نه با خیالات. البته این مساله با آیندهنگری فرق میکند، یعنی انسانهای با ذکاوت و با هوش که بر اساس واقعیت آینده را پیشبینی کنند.
خرازی همچنین اظهار کرد: هفته آینده اجلاس گفتوگوهای ایرانی-عربی در دوحه برگزار میشود که در آن، جمعی از اندیشمندان شرکت میکنند. اینها فرصتهای خوبی است که بتوان در راستای همکاری بیشتر بین ایران و کشورهای خلیج فارس گام برداشت. همکاری در زمینه انرژی، علمی و فناوری و فرهنگی، سیاسی و نظامی وجود دارد و لذا دامنه همکاری بسیار وسیع است. سرنوشت اینها در منطقه در گرو همکاری است، ایران کاملا آمادگی دارد و از قبل نیز طرحهای خود را ارائه داده است.
وزیر خارجه پیشین ایران تصریح کرد: ارتباطات نزدیک و صمیمانه با مقامات کشورها در همکاریها موثر است؛ در همه کشورها صادق است بهخصوص کشورهای عربی. اگر احترام بگذارید به آداب، سبک. زندگیشان و غیره، بسیار در برقراری ارتباطات نزدیک و صمیمانه موثر است. این چیزی است که دیپلماتهای ما باید تقویت کنند.
وی درباره سفر وزیر دفاع عربستان به ایران و همکاریهای نظامی ۲ کشور گفت: سفر اخیر وزیر دفاع عربستان به ایران مهم است، اما نمیشود گام بلندی برداشت مثلا همکاری نظامی انجام داد بلکه بایستی در آن جهت حرکت کرد؛ قدم اول، گفتوگوهای سیاسی است. طبیعتا اگر چنین مجمعی شکل گیرد، در قالب هر طرح دیگری باعث میشود زمینههای تفاهم و برنامهریزی مشترک فراهم شود.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تاریخچه خلیج فارس گفت: بررسی خلیج فارس یک بُعد تاریخی و یک بُعد امروزی دارد، در زمان رژیم گذشته از آن جایی که شاه به عنوان ژاندارم خلیج فارس انجام وظیفه میکرد، طبیعتا یک نوع رابطه توام با ترس بین ایران و کشورهای خلیج فارس وجود داشت. با ظهور انقلاب نوع ترس دیگری پدید آمد و آن نگرانی آنها بود که نظام پدید آمده با آنها سازگار نباشد.
وی ادامه داد: در طول جنگ یادمان هست چه گذشت. با رشادت سربازان و مدیران کشور و همت مردم جنگ سرانجام داشت تا پیروزی جمهوری اسلامی ایران و اخراج دشمنان از خاک ایران، در اواخر دوران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی گامهایی برداشته شد تا روابط تیره ایران و برخی کشورهای خلیج فارس جبران شود که نقطه شروع آن در ملاقات آقای هاشمی با ملک عبدالله در اسلام آباد بود که از آن جا قرار اجلاس سازمان همکاری اسلامی گذاشته شده و این اجلاس در دوره آقای خاتمی برگزار شد. این اجلاس در دوران آقای خاتمی برگزار و گامهایی برای ترمیم روابط و همکاری برداشته شد، از جمله همکاری ایران و عربستان برای افزایش قیمت نفت.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه روح همکاری میان کشورهای خلیج فارس و ایران رشد کرد، گفت: سالها گذشت. ما بعد از جنگ به همت دانشمندان و نیروهای مسلح و تدبیر فرماندهی کل قوا موفق شدیم موجبات اقتدار کشور را فراهم کنیم، اقتداری که توانسته امنیت داخلی، تمامیت ارضی و جلوگیری از هر گونه تجاوز به کشور عزیزمان را فراهم کند.