مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس عنوان کرد:

رکوردزنی بازار سرمایه در تامین مالی از طریق اوراق

اقتصاد ایران: مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بازار سرمایه در سال گذشته بیش از ۶۹۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی از طریق انتشار اوراق بدهی انجام داده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،  وحید روشن قلب در خصوص مسیرهای تامین مالی از بازار سرمایه اظهار کرد: یکی از الزامات اولیه در اصول اقتصادی، تأمین مالی شرکت‌ها و مؤسسات فعال در حوزه اقتصاد است. بازار سرمایه به عنوان یکی از مهم‌ترین مسیرهای تأمین مالی، ابزارهای متنوعی برای این هدف در اختیار بنگاه‌ها قرار می‌دهد؛ این ابزارها شامل ابزارهای سرمایه‌ای و ابزارهای بدهی هستند.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه بیان کرد: در بخش ابزارهای بازار سرمایه‌، راهکارهایی مانند تأسیس شرکت‌های سهامی عام جدید، پذیره‌نویسی سهام شرکت‌های پروژه‌محور، و افزایش سرمایه شرکت‌های ثبت‌شده نزد سازمان بورس وجود دارد. این روش‌ها امکان جذب منابع مورد نیاز برای توسعه فعالیت‌ها و تحقق اهداف شرکت‌ها را فراهم می‌کند.

روشن قلب افزود: یکی از مهم‌ترین این روش‌ها، تأسیس شرکت‌های سهامی عام پروژه است. در این مدل، طرح هایی که نیاز به تأمین منابع مالی قابل توجهی دارند و مؤسسان توان تأمین کامل این منابع را ندارند، می‌توانند شرکت سهامی عام جدیدی تأسیس کنند. در این فرآیند، مالک طرح می‌تواند طرح را به عنوان آورده غیرنقدی به شرکت منتقل کرده و باقی منابع مورد نیاز از طریق واگذاری بخشی از سهام شرکت به مردم تأمین شود.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص روند تامین مالی از طریق شرکت های سهامی عام گفت: راهکار دیگر، تبدیل شرکت‌های موجود که عموماً سهامی خاص هستند و طرح های در حال اجرا دارند، به شرکت سهامی عام و افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم سهامداران فعلی است. از طریق عرضه سهام جدید به عموم مردم، منابع لازم برای تکمیل طرح جذب می‌شود. این مدل برای شرکت‌هایی مناسب است که طرح های آن‌ها از نظر فنی و مجوزهای قانونی آماده بهره‌برداری باشند و برنامه کسب‌و‌کار آن‌ها توجیه‌پذیری اقتصادی و سودآوری مناسب داشته باشد.

او در ادامه بیان کرد: در سال‌های اخیر، سازمان بورس تلاش کرده این مسیرها را توسعه دهد. به‌عنوان نمونه، سال گذشته شرکت سوخت سبز زاگرس از این طریق پذیره‌نویسی شد و در امسال نیز مجوز پذیره‌نویسی یک شرکت پروژه‌محور دیگر صادر شده است. این طرح تاکنون بیش از ۱۲۰۰ میلیارد تومان منابع جذب کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال تعداد بیشتری از طرح ها بتوانند از بازار سرمایه تأمین مالی شوند.

روشن قلب در رابطه با تامین مالی از مسیر ابزارهای بدهی اظهار کرد: در کنار ابزارهای سرمایه‌ای، ابزارهای بدهی نیز یکی از مسیرهای مهم تأمین مالی در بازار سرمایه هستند. شرکت‌ها می‌توانند از طریق انتشار اوراق بدهی، منابع لازم برای سرمایه در گردش یا اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود را تأمین کنند. سال گذشته از طریق ابزارهای سرمایه‌ای، ۴۵۹ هزار میلیارد تومان و از طریق انتشار اوراق بدهی، ۶۹۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام شد. بخشی از این اوراق بدهی نیز توسط دولت منتشر شده که منابع آن نیز در مسیر رشد اقتصادی به‌کار گرفته می‌شود.

مدیر نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص تفاوت روش تامین مالی از بازار سرمایه با بانک گفت: تفاوت کلیدی تأمین مالی از بازار سرمایه نسبت به سایر روش‌ها، در بلندمدت بودن آن است. در حالی که تسهیلات بانکی عمدتاً کوتاه‌مدت‌اند، اوراق منتشرشده در بازار سرمایه معمولاً سررسیدهای ۳ تا ۴ ساله دارند و سرمایه‌گذاری در ابزارهای سرمایه‌ای نیز به صورت بلندمدت انجام می‌شود. همین ویژگی باعث می‌شود شرکت‌ها بتوانند طرح‌های توسعه‌ای با افق زمانی طولانی‌تری را طراحی و اجرا کنند.

او در ادامه بیان کرد: شرکت پروژه‌هایی که هم‌اکنون در حال تأمین مالی از بازار سرمایه هستند، عمدتاً در صنایع کلیدی مانند تولید آهن اسفنجی فعالیت دارند. برخی از آن‌ها به مراحل پایانی اجرا رسیده‌اند و در صورت تأمین منابع مالی، در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهند رسید.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ