اختصاصی اکونیوز|
رویکرد جدید چین به انرژی هستهای با 10 نیروگاه جدید
اقتصاد ایران: شورای دولتی چین ساخت ۱۰ راکتور هستهای جدید را تصویب کرده است.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از بلومبرگ، در حالی که اخیراً مشخص شده است که بزرگترین مصرفکننده انرژی جهان قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ به ساخت نیروگاههای زغالسنگ ادامه دهد، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر خود را نیز افزایش میدهد.
در ژوئیه ۲۰۲۴، سازمان نظارت بر انرژی جهانی دریافت که چین تقریباً دو برابر هر کشور دیگری در جهان ظرفیت انرژی بادی و خورشیدی ایجاد میکند، به طوری که ۱۸۰ گیگاوات نیروگاه خورشیدی در مقیاس صنعتی و ۱۵۹ گیگاوات نیروگاه بادی در حال ساخت است.
بلومبرگ اکنون گزارش داده که چین با تأیید ساخت حداقل ۱۰ راکتور هستهای جدید، استفاده از انرژی هستهای را افزایش میدهد و این چهارمین سال متوالی است که این تعداد تأیید میشود.
با توجه به اینکه چین در حال حاضر 30 راکتور هستهای در دست ساخت دارد که تقریباً نیمی از کل راکتورهای هستهای جهان است، انتظار میرود تا سال 2030 از ایالات متحده به عنوان بزرگترین تولیدکننده انرژی هستهای جهان پیشی بگیرد.
یک مطالعه اخیر که در مارس 2025 منتشر شد، نشان داد که راکتورهای هستهای 9.15 درصد از انرژی جهان را در سال 2024 تولید کردهاند.
روزنامه محلی چینی The Paper فاش کرده است که انتظار میرود کل سرمایهگذاری برای راکتورهای جدید 200 میلیارد یوان (20.5 میلیارد دلار) باشد.
طبق اعلام شورای برق چین، پیشبینی میشود ظرفیت برق هستهای این کشور تا پایان سال 2025 به 65 گیگاوات برسد - که نسبت به حدود 60 گیگاوات سال قبل افزایش یافته است.
نکته کلیدی در ساخت ۱۰ راکتور جدید، اطمینان از عدم افزایش هزینهها در مرحله اولیه ساخت و ساز است. برخلاف سایر کشورهایی که راکتورهای هستهای در دست ساخت دارند، چین از یک نظام دولتی بهره میبرد که به توسعهدهندگان پروژهها امکان دسترسی به وامهایی با نرخ بهره پایین را میدهد.