کاوشگر ناکام روسی بعد از ۵۰ سال به زمین برخورد میکند
اقتصاد ایران: کاوشگری که روسیه در دهه ۱۹۷۰ میلادی برای فرود روی ونوس به فضا فرستاد هیچ گاه از مدار زمین خارج نشد و اکنون قرار است روی زمین سقوط کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، روسیه حدود نیم قرن قبل «کازموس ۴۸۲» (Kosmos۴۸۲)، کاوشگر ونوس را به فضا فرستاد اما این فضاپیما هیچ گاه فراتر از مدار زمین نرفت.
اکنون مشخص شده این لندر جان سخت ونوس در هفته های آینده به طور کنترل نشده وارد اتمسفر زمین می شود و همین امر نگرانی هایی را میان محققان به وجود آورده زیرا آنها نمی دانند ابزار در چه نقطه ای فرود می آید. قطعاتی از کازموس ۴۸۲ که برای زنده ماندن در جو خشن ونوس طراحی شده بود، احتمالا بتوانند از اتمسفر زمین جان سالم به در برند و با سطح سیاره خاکی برخورد می کنند.
مارکو لانگبروک یکی از افرادی که ماهواره ها را ردیابی می کنند معتقد است ماژول لندر ماموریت کازموس ۴۸۲ ممکن است در هفته دوم ماه می روی زمین فرود بیاید. وی در یک به روزرسانی وبلاگی نوشت: از آنجا که لندر طوری ساخته شده تا اتمسفر خشن ونوس را تحمل کند، احتمال دارد از اتمسفر زمین نیز گذر کند.
البته به گفته او ریسک کلی برخورد آن با افراد اندک است اما صفر نیست.
ماموریت مذکور در ۳۱ مارس ۱۹۷۲ میلادی به فضا رفت تا یک لندر را به ونوس برساند. اما فضاپیما به دلیل خاموش شدن زودهنگام قسمت بالایی Blok L آن نتوانست از مدار زمین خارج شود که دلیل این امر نیز تنظیم نادرست تایمر بود. در نتیجه این ابزار در مدار زمین باقی ماند.
فضاپیما پس از پرتاب به چهار قطعه تقسیم شد که دو تکه کوچکتر آن دوباره وارد اتمسفر زمین شدند و دو روز بعد در منطقه اشبورنتون در نیوزلند سقوط کردند. اما ماژول فرود با وزن حدود ۱۰۹۱ پوند از آن زمان تاکنون دور زمین مدار می زند.