ساخت دستگاه اکسیژن خواهی برای سنجش کیفیت آب توسط محقق دانشگاه شریف
اقتصاد ایران: محققین دانشگاه صنعتی شریف موفق به ساخت معرف اندازهگیری اکسیژن خواهی شیمیایی (COD) آب شدند. این محصول با کیفیتی قابل رقابت با نمونههای خارجی و با یک سوم قیمت به بازار عرضه شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، اکسیژن خواهی شیمیایی آب یا همان (COD) Chemical Oxygen Demand یکی از مهمترین شاخصهای سنجش کیفیت آب اعم از آبهای آشامیدنی، فاضلابها و پسابها است.
این شاخص نشاندهنده میزان آلودگیهای آلی موجود در آب از جمله روغنها، آفتکشها، سموم، کودهای شیمیایی و غیره به حساب می آید. به عبارت دیگر اکسیژن برای اکسیداسیون ترکیبات آلی موجود در آب بسیار مورد نیاز است و نقش مهمی در کنترل آلودگی منابع آبی، تصفیهخانههای فاضلاب و صنایع مختلف ایفا میکند.
بر همین اساس، اندازهگیری دقیق COD، گامی اساسی در جهت حفظ سلامت محیط زیست و رعایت استانداردهای بینالمللی محسوب میشود.
بنا بر این گزارش؛ تیم تحقیقاتی یک شرکت دانش مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف تحت هدایت دهادی پرستار شهری عضو هیئت علمی دانشکده شیمی و با همکاری شرکت آب منطقهای تهران موفق به تولید ویالهای آماده مصرف اندازهگیری COD شده است.
پرستار در این خصوص می گوید: این محصول با دقت و تکرارپذیری کاملاً قابل مقایسه با نمونههای خارجی طراحی شده و توانسته کیفیت بالایی در نتایج آزمایشگاهی ارائه دهد.
وی افزود: دقت و تکرارپذیری بالا در سطح استانداردهای بینالمللی، سهولت استفاده و تسریع فرآیند اندازهگیری، کاهش قابل توجه مصرف مواد شیمیایی خطرناک و بهبود ایمنی کاربر و کاهش تولید پسماندهای آلاینده و کمک به حفاظت از محیط زیست از جمله ویژگیهای برجسته این ویالها است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد؛ این معرف توسط کمپانی هک (Hach) که یک کمپانی معتبر آمریکایی است تولید و با قیمت بالایی به فروش میرسد. در حال حاضر محصول تولید شده در دانشگاه صنعتی شریف با داشتن کیفیتی قابل رقابت با نمونه خارجی و با یک سوم قیمت نمونه خارجی تولید و به بازار عرضه شده است.