اختلاف در اوپک پلاس بر سر افزایش تولید نفت

اقتصاد ایران: چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس پیشنهاد تسریع افزایش تولید نفت را در ماه ژوئن همانند ماه مه ارائه داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران  به نقل از رویترز، چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس پیشنهاد تسریع افزایش تولید نفت گروه را در ماه ژوئن برای دومین ماه پیاپی ارائه داده‌اند. درگیری بین اعضای این ائتلاف بر سر پایبندی به سهمیه‌های تولید تشدید شده‌است.

جنگ تجاری بین چین و آمریکا و تصمیم غیرمنتظره اوپک پلاس برای افزایش 411 هزار بشکه‌ای تولید در ماه مه قیمت نفت را در آوریل به پایین‌ترین سطح طی 4 سال گذشته رساند. این رقم 3 برابر بیشتر از تصمیم ابتدایی اوپک پلاس برای افزایش تولید بود.

برخی منابع اوپک پلاس اعلام کرده‌اند تعدادی از کشورها خواستار تسریع روند افزایش تولید مشابه ماه مه هستند. 8 عضو این ائتلاف در پنجم ماه مه گرد هم می‌آیند تا درمورد طرح تولید در ماه ژوئن تصمیم‌گیری کنند.

عربستان به‌دنبال تولید بالاتر از سهمیه قزاقستان و عراق، خواستار افزایش تولید سریع‌تر در ماه مه شد. وزرای نفت اوپک پلاس در اجلاس خود در پنجم آوریل اعلام کردند پایبندی به سهمیه‌های تولید باید بهبود یابد.

اما قزاقستان اعلام کرد منافع ملی را به تصمیم اوپک پلاس در مورد سطح تولید ترجیح می‌دهد.

وزیر انرژی قزاقستان در روز چهارشنبه گفت قادر به مهار تولید شرکت‌های نفت مستقل در قلمروی خود نیست و میادین نفتی خود را هم تعطیل نمی‌کند، چون به تولید این کشور در آینده آسیب می‌رساند.

تولید نفت این کشور 3 درصد در دو هفته ابتدایی آوریل نسبت‌به متوسط ماه مارس کاهش داشت، اما هنوز هم بالاتر از سهمیه تعیین‌شده توسط اوپک پلاس است.

عراق هم که بیشترین مازاد تولید را در این ائتلاف دارد، اعلام کرد تولید خود را پایین می‌آورد. اما طبق اطلاعات شرکت کپلر، صادرات این کشور در آوریل نسبت‌به ماه قبل‌از آن افزایش داشته است.

اما همه کشورها خواستار تسریع افزایش تولید نیستند و برخی دیگر از جمله روسیه ترجیح می‌دهند به همان 135 هزار بشکه در روز افزایش تولید پای‌بند باشند.

افزایش تولید اوپک پلاس پس‌از آن صورت گرفت که رئیس جمهور آمریکا بارها از اوپک خواست قیمت نفت را کاهش دهد. ترامپ سیاست فشار حداکثری علیه ایران برای صفر کردن صادرات نفت این کشور را از سر گرفته است.

وی قرار است در ماه مه به عربستان که مهم‌ترین متحد آمریکا در خاورمیانه است سفر کند.

افزایش تولید در ماه مه و احتمالا ژوئن بخشی از طرح روسیه، عربستان، امارات، کویت، عراق، الجزایر، قزاقستان و عمان برای کنار گذاشتن تدریجی 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید این ائتلاف است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ