اختصاصی اکونیوز|
سالمندان تبدیل به محرک اقتصاد چین می شوند
اقتصاد ایران: با افزایش سریع جمعیت سالمندان در چین، اقتصاد نقرهای به عنوان یکی از موتورهای اصلی رشد آینده پدیدار شده است.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از CGTN، اقتصاد نقره ای به معنای کالاو خدماتی بوده که بهطور خاص برای شهروندان سالمند (که بهطور رسمی شامل افرادی که ۶۰ سال یا بیشتر دارند) طراحی شده است. این باعث شده که به جای دیدن سالمندی به عنوان یک بار اجتماعی، سیاستگذاران و شرکتهای خصوصی اکنون آن را به عنوان یک فرصت جدید برای پیشبرد توسعه اقتصادی با کیفیت و مبتنی بر نوآوری میپذیرند.
نسل امروزی سالمندان از نسلهای گذشته سالمتر، با فناوری آشناتر و از نظر مالی ایمنتر هستند. آنها تنها به دنبال خدمات پایه نیستند – بلکه خواهان محصولات و تجربیات با کیفیت بالا و ارتقاء دهنده سبک زندگی هستند.
این تغییر در الگوهای مصرف، صنایع مختلفی از جمله بهداشت و درمان، گردشگری، املاک و فناوری را متحول میکند. از مراقبت از سالمندان هوشمند گرفته تا گزینههای سفر و تفریحی شگفتانگیز، شرکتهای خصوصی در حال یافتن روشهای خلاقانهای برای بهرهبرداری از تغییرات نویدبخش سالمندان جدید چین هستند.
عصرهایی که مراقبت از سالمندان تنها به مراکز دولتی محدود بود به پایان رسیده است. شرکتهای بیمه چین و توسعهدهندگان املاک اکنون در حال ایجاد مجتمعهای بازنشستگی یکپارچه و لوکس در سراسر کشور هستند.
این پروژهها بیشتر شبیه به کمپهای تفریحی هستند تا مراکز مراقبت سنتی. ساکنان به امکاناتی مانند باشگاههای ورزشی، کتابخانهها، استخرهای شنا و خدمات درمانی ۲۴ ساعته دسترسی دارند. هدف این است که استقلال و کرامت سالمندان را ترویج دهند و همزمان به نیازهای پزشکی و عاطفی آنها پاسخ دهند. برخی از پروژهها حتی در حال آزمایش مدلهای روستای سازگار با زوال عقل هستند که امنیت و تحریک را در یک محیط اجتماعی واقعی فراهم میکنند.
این مدل کسبوکار به سالمندانی هدفمند است که آمادهاند برای کیفیت، راحتی و آسایش هزینه کنند. به گفته یکی از ناظران: امروزه سالمندان چینی بیشتر تمایل دارند برای لذت و سبک زندگی هزینه کنند و نه اینکه پسانداز خود را برای نسلهای آینده نگهداری کنند.