به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایتکدیلی،پژوهشی گسترده که به مدت ۳۰ سال و روی بیش از ۱۰۵ هزار مرد و زن در سنین ۳۹ تا ۶۹ سال انجام شده، نشان داده است که نوع تغذیه در میانسالی تأثیر چشمگیری بر کیفیت سالمندی دارد.
این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاههای هاروارد، کپنهاگ و مونترال انجام شد، رابطهای قوی بین رژیمهای غذایی سرشار از مواد گیاهی و کاهش مصرف غذاهای فوقفرآوریشده با سالمندی سالم کشف کرده است.
در این مطالعه، سالمندی سالم به عنوان رسیدن به سن ۷۰ سالگی بدون ابتلا به بیماریهای مزمن و همراه با حفظ سلامت شناختی، جسمی و روانی تعریف شده است.
چه خوراکیهایی مانع سالمندی سالم میشوند؟
خوراکیهای فوقفرآوریشده مانند:
-
نوشابههای گازدار
-
کیکها، بیسکوییتها و میانوعدههای صنعتی
-
نانهای بستهبندیشده صنعتی
-
همبرگر، ناگت، سوسیس و پیتزای آماده
در صدر فهرست خوراکیهایی قرار دارند که مصرف بالای آنها با کاهش احتمال سالمندی سالم همراه است.
چه بخوریم تا سالمتر پیر شویم؟
مطالعه نشان داده است که رژیمهایی با تمرکز بر غذاهای گیاهی، همراه با مقادیر متعادلی از خوراکیهای حیوانی سالم (مانند ماهی یا لبنیات کمچرب)، و پرهیز از غذاهای بستهبندیشده، میتواند به حفظ سلامت بدن تا سنین بالا کمک کند.
نه یک رژیم برای همه
آن-ژولی تسیه، سرپرست این پژوهش، تأکید میکند: «نباید انتظار داشت یک نسخه واحد برای همه مؤثر باشد. رژیمهای سالم میتوانند با توجه به نیازها، فرهنگ غذایی و ترجیحات فردی تنظیم شوند.»
چرا این یافته مهم است؟
مارتا گواش-فره، دیگر پژوهشگر این پروژه میگوید: «فعال و مستقل ماندن در دوران سالمندی، یک اولویت مهم برای افراد و سلامت عمومی جامعه است. تغذیه سالم میتواند نقش کلیدی در این مسیر ایفا کند.»
گزارش کامل این پژوهش قرار است در تاریخ ۲۴ مارس (۴ فروردین) در مجله معتبر Nature Medicine منتشر شود.