اختصاصی اکونیوز|

ارمنستان به دنبال شراکت‌ با تولیدکنندگان الماس آفریقا

اقتصاد ایران: ارمنستان در تلاش است تا برای تضمین تأمین پایدار صنعت فرآوری الماس خود، مشارکت‌های بلندمدت با تولیدکنندگان الماس خام آفریقایی برقرار کند.

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از bne، این اقدام استراتژیک که توسط وزارت اقتصاد رهبری می‌شود، در پی کاهش شدید واردات و صادرات سنگ‌های قیمتی و فلزات در اوایل سال 2025 و افزایش فشار برای تنوع بخشیدن به منابع تأمین و دور شدن از منابع تحریم‌شده روسی انجام می‌شود.

در جریان مذاکرات اخیر سطح بالا در کنگره AIM در امارات متحده عربی، گئورگ پاپویان، وزیر اقتصاد ارمنستان، با مقامات آنگولا و جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC)، دو کشور از مهم‌ترین تولیدکنندگان الماس آفریقا، دیدار کرد. مباحث این دیدارها بر ایجاد زنجیره‌های تأمین پایدار، شفاف و بلندمدت متمرکز بود.

یک پست فیس‌بوکی از وزارت اقتصاد ارمنستان می‌گوید که در دیدار با همتای کنگویی خود، غیسلین نیِمبو مبویزا، معاون نخست‌وزیر، پاپویان اظهار داشت که طرف ارمنی به ویژه به بحث در مورد امکان ایجاد مسیرهای تأمین پایدار و قابل پیش‌بینی، و امکان امضای توافقنامه بین دولتی علاقه‌مند است که چارچوبی را برای همکاری بلندمدت بین تولیدکنندگان الماس دو کشور فراهم کند.

پاپویان گفت: ما به دنبال سود کوتاه‌مدت نیستیم، بلکه به دنبال یک مشارکت پایدار و سودمند متقابل بر پایه اعتماد و ارزش‌های مشترک هستیم.

همچنین در سفر خود به امارات متحده عربی، پاپویان با روی میگئنس دو اولیویرا، وزیر صنعت و تجارت آنگولا نیز دیدار کرد.

وزارتخانه اعلام کرد که به گفته پاپویان، سالانه تا 1.5 میلیون قیراط الماس فرآوری نشده را می‌توان از آنگولا وارد و در ارمنستان فرآوری کرد.

این فعالیت‌های دیپلماتیک در حالی صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد تجارت ارمنستان در زمینه الماس، که در سال‌های اخیر افزایش یافته بود، در حال رکود است.

 گزارشی از وزارت اقتصاد نشان می‌دهد که در سال 2024، الماس در میان پنج کالای وارداتی برتر قرار داشت و ارزش کل آن 500.9 میلیون دلار بود که 6.4 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

 با این حال، داده‌های آژانس آمار ملی ارمنستان، آرم‌ستات، نشان می‌دهد که در اوایل سال 2025، تغییری چشمگیر رخ داده است و واردات سنگ‌های قیمتی و فلزات در ژانویه و فوریه به میزان 86.7 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته و صادرات نیز 82.1 درصد کاهش داشته است.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ