اختصاصی اکونیوز|
پیوستن پاکستان به کشورهای پیشرو در انرژی خورشیدی
اقتصاد ایران: بر اساس بررسی جهانی برق ۲۰۲۵ توسط امبر (Ember)، یک اندیشکده انرژی در بریتانیا انجام شده پاکستان در سال ۲۰۲۴، ۱۷ گیگاوات (GW) پنل خورشیدی وارد کرده و به جمع کشورهای پیشرو در زمینه انرژی خورشیدی پیوسته است.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Business Recorder، در این گزارش آمده است: انرژی خورشیدی اکنون آنقدر ارزان است که بازارهای بزرگ میتوانند در عرض یک سال ظهور کنند همانطور که در سال ۲۰۲۴ در پاکستان مشهود بود.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به رواج استفاده از پنل خورشیدی آمده است: در میان قیمتهای بالای برق مرتبط با قراردادهای پرهزینه با نیروگاههای حرارتی متعلق به بخش خصوصی، نصب پنلهای خورشیدی روی بام خانهها و مغازه در پاکستان به عنوان راهی برای دسترسی به برق ارزانتر به شدت افزایش یافت»
طبق این گزارش، تولید جهانی انرژی خورشیدی نزدیک به یک سوم افزایش یافته و به بزرگترین منبع برق جدید تبدیل شده است.
کارخانه قند پاکستان نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلوواتی نصب می کند
در این گزارش آمده است: رشد آن (انرژی خورشیدی) در همه جا در سال ۲۰۲۴ به نمایش گذاشته شد، از رهبران جهان مانند چین، هند، برزیل و اتحادیه اروپا گرفته تا بازارهای جدید در عربستان سعودی و پاکستان. گسترش شگفتانگیز و کاهش هزینههای ذخیرهسازی باتری، نکته مثبت دیگری را ارائه میدهد و اقتصاد انرژی خورشیدی را بیش از پیش تقویت میکند.
امبر خاطرنشان کرد که پاکستان در سال ۲۰۲۴، ۱۷ گیگاوات پنل خورشیدی وارد کرده تا تقاضای رو به رشد مصرف کنندگان خود را برآورده کند که دو برابر مقدار واردات در سال ۲۰۲۳ است.
در این گزارش آمده است: پاکستان تنها در عرض یک سال، به یکی از بزرگترین بازارهای جهان برای نصب تاسیسات خورشیدی جدید در سال ۲۰۲۴ تبدیل شد.
این ارقام بسیار بالاتر از اعدادی است که قبلاً توسط کمیته هماهنگی اقتصادی (ECC) منتشر شده بود، که نشان میداد کل ظرفیت خورشیدی نصب شده در پاکستان از ۳۲۱ مگاوات در سال ۲۰۲۱ به ۴,۱۲۴ مگاوات تا دسامبر ۲۰۲۴ افزایش یافته است.
در همین حال، یک تغییر رو به رشد به سمت منابع انرژی جایگزین در پاکستان، به ویژه انرژی خورشیدی، وجود داشته است که به طور فزایندهای در بین بخشهای مسکونی و تجاری محبوب شده است.
این روند رو به رشد، سیاستگذاران را با پیامدهای آن برای شبکه ملی و بخش انرژی درگیر کرده است، زیرا مصرف برق ثابت مانده است.
با این وجود، پروژههای متعددی آغاز شده و دهها شرکت سیستمهای انرژی خورشیدی را برای بهرهبرداری از این منبع انرژی نسبتاً ارزانتر نصب کردهاند.
در همین حال، اندیشکده انرژی بریتانیا خاطرنشان کرد که مورد پاکستان نشان میدهد که طبیعت کم هزینه و سریع ساخت انرژی خورشیدی میتواند سیستمهای برق را با سرعتی بیسابقه متحول کند.
با این حال، امبر هشدار داد که برنامهریزی سیستمهای بهروزرسانیشده و چارچوبهای نظارتی در کنار استقرار پنلها ضروری است تا از یک انتقال پایدار و مدیریتشده اطمینان حاصل شود.