اختصاصی اکونیوز|
احتمال سقوط قیمت نفت به 45 دلار در هر بشکه
اقتصاد ایران: قیمت نفت خام برنت همچنان تحت فشار است، زیرا با دو مشکل اصلیِ تقاضای ضعیف و عرضه بالا در ماههای آینده روبرو است. نفت با قیمت 64.65 دلار معامله میشود، که چند واحد بالاتر از پایینترین قیمت این ماه، یعنی 58.46 دلار است. این مقاله سه دلیل اصلی را توضیح میدهد که چرا ممکن است در ماههای آینده نفت به سقوط خود تا 45 دلار ادامه دهد.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Invezz، اولین دلیل اصلی که قیمت نفت خام به سمت جنوب (کاهش) در حرکت است، مسائل تکنیکال است. قیمت نفت به زیر میانگین متحرک 50 هفتهای رسیده است، که نشانهای از این است که خرسها (فروشندگان) همچنان کنترل را در دست دارند.
مهمتر از همه، یک الگوی مثلث نزولی شکل داده است، که شامل یک خط افقی در 70 دلار و یک خط مورب نزولی است که بالاترین نوسانات از اوت 2022 را به هم متصل میکند.
مثلث نزولی یکی از نزولیترین الگوهای نموداری در بازار مالی است. این موضوع قابل توجه است زیرا قیمت نفت در حال حاضر به زیر ضلع پایینی مثلث حرکت کرده که اعتبار آن را تأیید میکند.
قیمت نفت خام به سطح 61.8% اصلاح فیبوناچی و شاخص Ichimoku kinko hyo سقوط کرده است.
بنابراین، مسیر با کمترین مقاومت، رو به پایین است و هدف کلیدی بعدی که باید به آن توجه کرد، 45 دلار است. این هدف با اندازهگیری عریضترین سطح مثلث و سپس محاسبه همان فاصله از ضلع پایینی این مثلث به دست میآید.
کاتالیزور کلیدی بعدی برای سقوط قیمت نفت خام، افزایش قریب الوقوع عرضه است. اول اینکه، دونالد ترامپ در حال صحبت درباره مذاکره با ایران به عنوان بخشی از هدف خود برای پایان دادن به مسئله هستهای این کشور است.
در حالی که ایران در ابتدا مردد بود، مقامات با یک دیدار موافقت کردهاند. اگر این توافق به نتیجه برسد، ایران مطمئناً خواستار پایان تحریمها خواهد شد، اقدامی که منجر به ورود بیش از 1 میلیون بشکه نفت اضافی به بازار در ماههای آینده خواهد شد.
در عین حال، ایالات متحده در حال مذاکره با روسیه درباره چگونگی پایان دادن به جنگ در اوکراین است. مشاور ارشد ترامپ حتی روز جمعه با ولادیمیر پوتین دیدار کرد و قرار است دیداری بین این دو رئیس جمهور برگزار شود.
باز هم، هر گونه توافق با روسیه شامل بندی در مورد پایان دادن به تحریمها علیه این کشور خواهد بود، که منجر به افزایش عرضه نفت خواهد شد.
جنبه کلیدی دیگر عرضه، در ایالات متحده است، جایی که ترامپ بر کاهش مقررات به عنوان بخشی از سیاست حفر کن، بچه، حفر کن (drill, baby, drill) (کنایه از تلاش برای استخراج بیشتر نفت) خود متمرکز شده است. تحلیلگران اکنون بر این باورند که ایالات متحده تولید خود را از 13.5 میلیون بشکه در روز فعلی به بیش از 15 میلیون بشکه در چند سال آینده افزایش خواهد داد. اعضای اوپک پلاس نیز در آخرین نشست خود به افزایش تولید نفت خود رای دادند.
افزایش عرضه نفت در زمانی رخ خواهد داد که نگرانیهایی درباره تقاضای نفت در آستانه یک رکود بالقوه وجود دارد. تحلیلگران بر این باورند که ایالات متحده و سایر کشورها میتوانند در سال جاری وارد یک رکود قابل توجه شوند.
ترامپ تعرفههای بزرگی را اعمال کرده که در نهایت تأثیر منفی بر اقتصاد خواهد داشت. تعرفهها بر چین اکنون به 145٪ رسیده است، که رقم بسیار بالایی است. در نتیجه، اقتصاددانان شرکتهایی مانند بلکراک، جیپی مورگان و مودی نیز درباره رکود هشدار دادهاند.
از نظر تاریخی، تقاضای نفت خام اغلب در طول یک رکود کاهش مییابد. در واقع، اداره اطلاعات انرژی (EIA) درباره یک شوک تقاضای بزرگ در ماههای آینده هشدار داده است. این سازمان برآورد تقاضای خود را برای سالهای 2025 و 2026 کاهش داده است.
به طور مشابه، آژانس بینالمللی انرژی (IEA) نیز هشدار داده است که این تعرفهها تقاضای نفت را حدود 600 هزار بشکه در روز در سال جاری کاهش خواهد داد. این سازمان انتظار دارد که تقاضا در سال جاری حدود 103.9 میلیون بشکه در روز باشد.
بنابراین، ترکیبی از مسائل تکنیکال ضعیف، عرضه بالای نفت و تقاضای کم، قیمت نفت خام برنت را به سمت پایین سوق خواهد داد.