اختصاصی اکونیوز|
جنگ تجاری آمریکا و هجوم کالاهای چینی به سمت اروپا
اقتصاد ایران: به گفته برخی از تحلیلگران، جنگهای تجاری آغاز شده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، میتواند تجارت جهانی کالاها را مختل کند، به این معنی که اروپا ممکن است شاهد هجوم محصولات چینی به بازارهای خود باشد.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا ممکن است از تصمیم ترامپ در روز چهارشنبه مبنی بر تعلیق تهدید خود برای اعمال تعرفههای گمرکی سنگین بر کالاهای خارجی وارداتی به ایالات متحده، تا حدی آرام شده باشد.
اما این تعلیق 90 روزه شامل واردات آمریکا از چین نمیشود، که این امر اروپا را با این سؤال مواجه میکند که غول آسیایی کجا میخواهد کالاهایی را که قبلاً به بازار آمریکا میفروخت، تخلیه کند.
اتحادیه اروپا با 27 کشور عضو، در زمره دهها اقتصاد جهانی است که در حال حاضر نرخ تعرفه پایه 10 درصدی آمریکا برای آنها اعمال میشود.
در مقابل، صادرات چین به ایالات متحده با تعرفه 145 درصدی روبروست که بسیاری از این محصولات را برای آمریکاییهای کم درآمد غیرقابل دسترس میکند.
بنابراین، چین ممکن است به دنبال فروش این کالاها در اروپا باشد - حتی اگر به معنای کاهش قیمتها باشد.
برخی از تحلیلگران میگویند این امر صنایع اروپایی را که در حال حاضر با رقابت چین دست و پنجه نرم میکنند، تضعیف خواهد کرد.
دانیلا سابین هاثورن (Daniela Sabin Hathorn)، تحلیلگر ارشد بازار در Capital.com گفت: این تغییر میتواند منجر به مسیرهای تجاری جدید و زنجیرههای تأمین بینالمللی پیچیدهتر شود. شرکتها ممکن است شروع به تغییر مسیر کالاهای چینی ... برای اجتناب از تعرفههای آمریکا کنند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، پیش از این به این خطر اشاره کرده است.
او روز پنجشنبه گفت که اتحادیه اروپا باید پیامدهای غیرمستقیم تصمیمات ترامپ را در نظر بگیرد.
وی هشدار داد: تعرفههای اعمالشده بر چین بسیار زیاد است... خطری بالقوه وجود دارد که برخی از این محصولات منحرف شوند، که به وضوح بر اقتصادهای ما تأثیر میگذارد و برخی از بخشها و بازارها را از تعادل خارج میکند.
آنائیز وی-گیلیس (Anais Voy-Gillis)، جغرافیدان متخصص در امور صنعتی، خاطرنشان کرد که این تعرفه بر کالاهای چینی فشار رقابتی را بر صنعت اروپا، به ویژه در بخشهایی که حاشیه سود در آنها از قبل بسیار کم است، افزایش میدهد.
وی گفت که بخش فولاد اروپا که در حال حاضر با مشکل مواجه است میتواند بیشتر تضعیف شود.
این کارشناس تصریح کرد: تولیدکنندگان اروپایی آلومینیوم و پنلهای خورشیدی - که چین در حال حاضر بر بازار جهانی آنها تسلط دارد - نیز در معرض خطر خواهند بود.
وزارت صنعت و انرژی فرانسه به خبرگزاری فرانسه گفت که مواد شیمیایی و قطعات خودرو نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
با این حال، اورلین سوسای (Aurelien Saussay)، استاد دانشگاه اقتصاد لندن، اظهار داشت که تأثیر خالص لزوماً به اندازه تصور ما عظیم نخواهد بود.
وی گفت : به طور نسبی، جنگ تجاری مستقیم دولت ترامپ علیه چین میتواند به اتحادیه اروپا در صادرات به ایالات متحده نسبت به چین برتری دهد . بنابراین، اثرات جبرانی نیز وجود دارد.
سوسای گفت که اگر هجوم قابل توجهی از محصولات چینی وجود داشته باشد، اروپا ممکن است در عوض "با اعمال سیاستهای حمایتگرایانه واکنش نشان دهد.
این اقتصاددان گفت: به همین دلیل است که ما 80 سال گذشته را صرف اجتناب از این نوع تهاجم حمایتگرایانه کردهایم.ما به سرعت وارد منطق تلافی میشویم که پس از آن خلاص شدن از آن بسیار دشوار میشود.