اختصاصی اکونیوز|
پیشنهاد یک اقتصاددان برای معرفی لیره جدید سوریه
اقتصاد ایران: یک اقتصاددان سوری، اظهار داشت که سوریه میتواند با حذف دو صفر از واحد پول فعلی، لیره جدید سوریه را معرفی کند
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Syria Steps، جورج خزام (George Khazzam) گفت: با اگر اخبار مبنی بر اینکه بانک مرکزی ذخایر زیادی از لیره سوریه نداشته، در تخلیه نقدینگی نقدی لیره سوریه دخالت ندارد و به دلیل ناکافی بودن تراز لیره سوریه، سپردهها را تحویل نمیدهد، صحیح باشند، چنین اقدامی مناسب خواهد بود.
سوریه به دلیل سالها جنگ همچنان از ابرتورم رنج میبرد و دولت جدید احمد الشرا به سرعت به دنبال حمایت از کشورهای منطقه از جمله ترکیه و قطر برای کمک به دور کردن اقتصاد از سالها کنترل دولتی است.
این فشار از سوی اقتصاددان در حالی مطرح میشود که بانک مرکزی سوریه زیر نظر عبدالقادر الحسریه قرار گرفته است.
وضعیت لیره/پوند سوریه منعکس کننده وضعیت این کشور در سال های اخیر است، جایی که نرخ فعلی در دمشق در 9 آوریل 10650 لیره سوریه در مقابل دلار است، در حالی که قیمت در سال 2016، 300 لیره سوریه در برابر دلار آمریکا بوده است.
این اقتصاددان این سوال را مطرح کرد که آیا این منطقی است که دفاتر صرافی به تنهایی در سوریه و خارج از کشور، توانایی مالی تخلیه نقدینگی تریلیونها لیره سوریه را داشته باشند و در عین حال باعث نوسانات سریع در نرخ ارز دلار شوند یا اینکه دولتی با توانایی مالی پشت این تخلیه وجود دارد.
خزام توضیح داد: همانطور که قبلاً گفتهام، تخلیه نقدینگی با کاهش توهمی نرخ ارز دلار، قیمت واردات را پایینتر از قیمت محصولات ملی کرده است و در عین حال پس اندازها را از شهروندان خارج میکند. با هجوم واردات، صنعت و اقتصاد نابود شدهاند.
او نتیجه گرفت که انتشار یک لیره جدید با حذف دو صفر از واحد پول، بیش از هر زمان دیگری ضروری شده است، همراه با چاپ مجدد تمام اشکال پول قدیمی سوریه از 5 لیره جدید تا 500 لیره جدید که فقط حاوی نمادهای تاریخی سوریه است.
خزام همچنین پیشنهاد کرد که انتشار محدودی از یک اسکناس با ارزش بالا 50000 لیره جدید با مشخصات امنیتی بسیار بالا انجام شود که به عنوان اوراق قرضه دولتی قابل معامله در بازار عمل تا هزینههای چاپ مقادیر بیشتر پول کاهش یابد.
این پیشنهاد در حالی مطرح میشود که سوریه با چالشهای اقتصادی شدیدی از جمله کاهش ارزش پول، تورم و مشکلات نقدینگی مواجه است که به طور قابل توجهی به قدرت خرید شهروندان ضربه زده است.