اختصاصی اکونیوز|
بازارهای جهانی منتظر موج دوم جنگ تعرفهها هستند
اقتصاد ایران: در بازارهای جهانی، ابهامات در مورد مسیر تنشهای اقتصادی بین پکن و واشنگتن پس از آخرین اقدام تعرفهای دولت آمریکا علیه چین افزایش یافته است.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران از آناتولی، اقدامات تعرفهای که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به عنوان بخشی از سیاست اول آمریکا خود انجام داده، همچنان به افزایش درک ریسک بالا در بازارها ادامه میدهد.
پس از اعلام تعرفهها توسط ترامپ در 2 آوریل، بسیاری از کشورها نگرش بازی نسبت به مذاکرات نشان دادند که خوشبینی را به همراه داشت و از روند بهبود در بازارها حمایت کرد.
پس از تلافی تعرفهای چین، اعلام اینکه تعرفههای آمریکا بر چین به 104 درصد افزایش مییابد، باعث شد تا ریسک در بازار جهانی دوباره افزایش یابد.
نگرانیهای فزاینده در مورد کاهش سرعت اقتصاد آمریکا به دلیل اثرات احتمالی تعرفهها، ابهامات در مورد سیاستهای آینده فدرال رزرو را که در تلاش است بین تورم و رکود تعادل برقرار کند، آشکارتر میکند.
کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، گفت از زمان اعلام تعرفههای متقابل، نزدیک به 70 کشور برای آغاز مذاکرات با ترامپ تماس گرفتهاند و خاطرنشان کرد که تعرفهها علیه چین که در مجموع 104 درصد است، از روز چهارشنبه اجرایی میشود.
این اظهارات پس از آن بیان شد که چین اعلام کرد اقدامات متقابل قاطع علیه تهدید ترامپ برای اعمال 50 درصد تعرفه اضافی اتخاذ خواهد کرد.
با این حال، ترامپ در سخنرانی خود در مراسمی که روز سهشنبه برگزار شد گفت که به لطف تعرفهها، آمریکا روزانه 2 میلیارد دلار درآمد کسب میکند.
تحلیلگران اشاره کردند که ابهامات در مورد مسیر تنشهای تعرفهای جاری بین ایالات متحده و چین، دو اقتصاد بزرگ جهان، عمیقتر شده و گفتند که افزایش درک ریسک در بسیاری از زمینهها میتواند تصمیمگیری را در این زمان برای سرمایهگذاران دشوار کند.
تحلیلگران همچنین گفتند که احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه می 55 درصد است.
پس از این تحولات، یک روند وزنی فروش در بازارهای اوراق قرضه برجسته شد، در حالی که بازدهی اوراق قرضه 10 ساله آمریکا به 4.51 درصد رسید و افزایش خود را به سه روز اخیر رساند.
بازدهی اوراق قرضه 10 ساله آمریکا در حال حاضر 4.49 درصد است. شاخص دلار با 0.7 درصد کاهش به 102.1 رسید.
در حالی که قیمت هر اونس طلا با 0.9 درصد افزایش به 3010 دلار رسید، قیمت هر بشکه نفت برنت با 1.8 درصد کاهش به 60.3 دلار رسیده است.
در بورس نیویورک روز سهشنبه، شاخص S&P 500 با 1.57 درصد، شاخص نزدک با 2.15 درصد و شاخص داوجونز با 0.84 درصد کاهش یافتند.
معاملات آتی شاخصهای آمریکا روز چهارشنبه را با روند منفی آغاز کردند.
در حالی که بازارهای سهام اروپا روز سهشنبه با خوشبینی در میان امیدها به مذاکره در مورد تعرفهها روند مثبتی را دنبال کردند، دستور کار اصلی در سراسر منطقه همچنان موضوع تعرفهها است.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، در تماسی تلفنی با لی کیانگ، نخستوزیر چین، خواستار راه حلی مذاکره شده برای مشکلات ناشی از تعرفههای جدید اعلام شده توسط ترامپ شد.