اختصاصی اکونیوز|
نگرانی از جنگ تعرفه بازارهای آسیا را فروریخت!
اقتصاد ایران: روز دوشنبه سهام آسیایی سقوط کردند، به طوری که شاخصهای اصلی در توکیو و تایوان بیش از 4 درصد کاهش یافتند.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از آسوشیتدپرس، سرمایهگذاران از بازارهای سهام عقبنشینی کرده و به دنبال پناهگاههای امن سنتی مانند طلا هستند، زیرا نگرانیها در مورد ترکیب بالقوه سمی بدتر شدن تورم و اقتصاد ایالات متحده که به دلیل ترس خانوارها از هزینه کردن ناشی از تعمیق جنگ تجاری که تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ تشدید شده، افزایش یافته است.
شاخص SET تایلند پس از یک زلزله قدرتمند در میانمار که منطقه را لرزاند و باعث ویرانی گسترده در این کشور و خسارات کمتر در مکانهایی مانند بانکوک شد، 1.5 درصد کاهش یافت.
سهام شرکت توسعه ایتالیایی تایلندی، توسعهدهنده یک ساختمان اداری نیمهساخته 30 طبقه که در حال ساخت بود و فروریخت، 27 درصد سقوط کرد.
فرماندار بانکوک گفت که مقامات علت این فاجعه را که دهها کارگر ساختمانی را مفقود کرده است، بررسی خواهند کرد.
در سطح جهانی تمرکز اصلی بر جنگ تجاری است. استفان اینس از SPI Asset Management گفت که بسیاری از کشورهایی که با ایالات متحده مازاد تجاری دارند و به شدت به تولید صادراتی وابسته هستند، در آسیا قرار دارند.
او خاطرنشان کرد: آسیا نقطه صفر است. از 21 کشوری که تحت نظارت USTR (نماینده تجاری ایالات متحده) قرار دارند، 9 کشور در آسیا هستند.
شاخص توکیو 4.1 درصد سقوط کرد و به 35617.56 رسید، در حالی که هانگ سنگ در هنگ کنگ 1.2 درصد کاهش یافت و به 23135.01 رسید.
شاخص شانگهای کامپوزیت 0.5 درصد کاهش یافت و به 3335.67 رسید.
در کره جنوبی، کوسپی 3 درصد کاهش یافت و به 2481.12 رسید، در حالی که S&P/ASX 200 استرالیا 1.7 درصد سقوط کرد و در 7843.40 بسته شد.
تایکس تایوان 4.2 درصد کاهش یافت.
در روز جمعه، S&P 500 با 2 درصد کاهش به 5580.94 رسید که یکی از بدترین روزهای آن در دو سال گذشته بود. این پنجمین هفته کاهشی آن در شش هفته گذشته بود.
میانگین صنعتی داوجونز 715 واحد یا 1.7 درصد سقوط کرد و به 41583.90 رسید و کامپوزیت نزدک 2.7 درصد کاهش یافت و به 17322.99 رسید.
یکی از نگرانیهای اصلی که به وال استریت ضربه میزند این است که تعرفههای فزاینده رئیس جمهور دونالد ترامپ ممکن است باعث شود خانوارها و مشاغل ایالات متحده هزینههای خود را کمتر کنند. حتی اگر تعرفهها در نهایت کمتر از آنچه تصور میشد دردناک باشند، تمام این عدم قطعیت ممکن است به رفتارهای تغییر یافتهای تبدیل شود که به اقتصاد آسیب میرساند.
گزارشی در روز جمعه نشان داد که همه انواع مصرف کنندگان ایالات متحده نسبت به امور مالی آینده خود بدبینتر میشوند. بر اساس نظرسنجی دانشگاه میشیگان، از هر سه نفر، دو نفر انتظار دارند که بیکاری در سال آینده بدتر شود. این بالاترین رقم از سال 2009 است و نگرانیهایی را در مورد بازار کار ایجاد میکند که لنگرگاه حفظ اقتصاد ایالات متحده در وضعیت قوی بوده است.
گزارش جداگانهای نیز پس از آن که نشان داد یک معیار اساسی و پرطرفدار تورم، اندکی بدتر از انتظارات اقتصاددانان در ماه گذشته بوده است، نگرانیهایی را برانگیخت.
فدرال رزرو میتواند برای تقویت اقتصاد و بازارهای مالی، دوباره به کاهش نرخ بهره، مانند اواخر سال گذشته، روی آورد. اما چنین کاهشهایی همچنین باعث افزایش تورم میشود که بالاتر از هدف 2 درصدی فدرال رزرو باقی مانده است.
اقتصاد و بازار کار تاکنون مقاوم بودهاند، اما اگر تضعیف شوند در حالی که تورم بالا باقی میماند، بدترین سناریو به نام "رکود تورمی" ایجاد میشود. سیاستگذاران در واشنگتن ابزارهای خوبی برای رفع آن ندارند.
بازارهای سهام در سراسر جهان متزلزل به نظر میرسند، زیرا ضربالاجل چهارشنبه برای تعرفههای بیشتر نزدیک میشود. ترامپ آن را "روز آزادی" نامیده است، زمانی که تعرفههایی متناسب با هر یک از شرکای تجاری ایالات متحده را ارائه خواهد کرد.
در معاملات دیگر در اوایل روز دوشنبه، نفت خام معیار ایالات متحده 4 سنت کاهش یافت و به 69.32 دلار در هر بشکه رسید. نفت خام برنت 2 سنت کاهش یافت و به 72.74 دلار در هر بشکه رسید.
دلار آمریکا از 149.84 ین به 149.02 ین ژاپن کاهش یافت. یورو از 1.0803 دلار به 1.0839 دلار افزایش یافت.