اختصاصی اکنونیوز|
ذرت جدید چینی در مقابل وابستگی به سویا آمریکایی
اقتصاد ایران: دانشمندان کشاورزی چین در حال توسعه گونههای جدید ذرت غنی از پروتئین هستند که میتواند در راستای کاهش وابستگی چین به غلات آمریکایی عمل کند.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از South China Morning Post، چین در سالهای اخیر مجبور شده است برای تأمین نیازهای صنعت دامپروری رو به گسترش خود، مقادیر عظیمی سویا وارد کند؛ زیرا مصرفکنندگان چینی به طور فزایندهای از رژیم غذایی سرشار از گوشت و لبنیات استفاده میکنند.
پکن افزایش وابستگی به محصولات کشاورزی خارجی را تهدیدی برای امنیت غذایی کشور و همچنین مسئلهای بالقوه در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با ایالات متحده میداند.
توسعه ذرت با پروتئین بالاتر به عنوان جایگزینی برای سویا در خوراک دام، راهحلی بالقوه تلقی میشود و به گفته رئیس دانشگاه کشاورزی هوآژونگ چین، محققان این دانشگاه در حال حاضر چندین گونه را پرورش دادهاند.
یان جیانبینگ، رئیس دانشگاه هوآژونگ، در جریان نشست سالانه عالیترین نهادهای قانونگذاری و مشورتی چین به خبرنگاران گفت: با توجه به تولید گسترده ذرت در چین، تنها یک درصد بهبود در میزان پروتئین ذرت میتواند تقاضای چین برای سویای خارجی را تا ۸ میلیون تن کاهش دهد.
چین در بحبوحه افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی و عدم قطعیتها در بازار بینالمللی، تأکید فزایندهای بر امنیت غذایی داشته است.
واردات سویای چین حدود ۶۰ درصد از کل حجم تجارت جهانی این غله را تشکیل میدهد و ایالات متحده مدتهاست که در کنار برزیل، یکی از بزرگترین تامینکنندگان این کشور بوده است.
این وابستگی به سویای آمریکایی برای پکن یک شمشیر دولبه بوده است. در گذشته، این کشور با تهدید به کاهش خرید غلات آمریکایی، از این تجارت به عنوان ابزاری برای فشار استفاده کرده و به درآمد کشاورزان در غرب میانه آمریکا آسیب رسانده است.
در ماه جاری، چین در تلافی افزایش تعرفههای واشنگتن بر کالاهای چینی، تعرفههایی را بر محصولات کشاورزی ایالات متحده - از جمله سویا - وضع کرد.
اما اتکای این کشور به غلات آمریکایی نیز یک ضعف استراتژیک بالقوه است و چین به طور پیوسته در سالهای اخیر به سمت تنوع بخشیدن به منابع تامین سویا حرکت کرده است.
سهم ایالات متحده از واردات چین اکنون به بیش از یک پنجم کاهش یافته است، در حالی که یک دهه پیش نزدیک به ۴۰ درصد بود.