اختصاصی اکونیوز|
سوریه به دنبال همکاری مجدد با بانک جهانی
اقتصاد ایران: وزیر اقتصاد سوریه روز دوشنبه با مدیر خاورمیانه بانک جهانی دیدار کرد تا در مورد از سرگیری همکاری با این وامدهنده گفتگو کند. این همکاری در دولت سرنگون شده بشار اسد به حالت تعلیق درآمده بود.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، حاکمان جدید سوریه از زمان برکناری اسد در ماه دسامبر، در تلاش هستند تا روابط با نهادهای بینالمللی را برای حمایت از بازسازی کشور و احیای اقتصاد تحت تحریم خود، از سر بگیرند.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا گزارش داد: باسل عبدالحنان، وزیر اقتصاد، با ژان کریستف کاره، مدیر بانک جهانی در خاورمیانه، در مورد از سرگیری روابط بین بانک و سوریه و همچنین چشماندازهای توسعه آن گفتگو کرد.
عبدالحنان پیشنهاد تشکیل “کمیته مشترک بین وزارت و بانک برای ارزیابی شروعی جدید را مطرح کرد.
به گزارش سانا، وی افزود: ماهیت تأمین مالی ارائه شده توسط بانک، نوع پروژههایی را که تأمین مالی میشوند، تعیین میکند.
وی به طور ویژه به بخشهای انرژی، کشاورزی، صنعت و زیرساخت اشاره کرد.
عبدالحنان همچنین گفت که نیاز به وامهایی برای تولیدکنندگانی که تأسیسات آنها تخریب شده است وجود دارد تا بتوانند فعالیتهای خود را از سر بگیرند، و امکان ایجاد یک صندوق سرمایهگذاری برای حمایت از صنعت را مطرح کرد، مشروط بر اینکه (بانک) در این زمینه تحریمها را ارائه دهد.
بانک جهانی پیش از این از سوریه با کمکهای فنی و مشاوره توسعه حمایت کرده بود، اما پس از شروع جنگ داخلی در سال 2011، تمام عملیات خود را به حالت تعلیق درآورد.
سوریه از زمان سقوط اسد، از جامعه بینالمللی خواسته است تا تحریمهای اعمال شده بر دولت سابق را لغو کند.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه تحریمها علیه بخشهای انرژی، حمل و نقل و بانکی را به منظور کمک به بازسازی این کشور کاهش داد.
اسعد الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه، این اقدام را گامی در جهت کاهش رنج مردم ما خواند.
گزارش سازمان ملل متحد که هفته گذشته منتشر شد، نشان داد که 90 درصد از مردم سوریه در فقر زندگی میکنند - سه برابر بیشتر از قبل از جنگ - در حالی که 75 درصد به کمکهای بشردوستانه متکی هستند.
انتظار میرود این کشور در تاریخ 1 مارس یک کابینه انتقالی تشکیل دهد.