اختصاصی اکونیوز|

یارانه‌ یک میلیارد دلاری برای تولید انرژی خورشیدی

اقتصاد ایران: هندوستان در حال نهایی کردن یک طرح یارانه‌ای یک میلیارد دلاری برای تقویت صنعت تولید انرژی خورشیدی خود است، به گفته منابع آگاه، که بخشی از تلاش گسترده‌تری برای کاهش وابستگی به چین و استفاده از انتقال جهانی انرژی است.

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از Gulf News، این پیشنهاد توسط وزارت انرژی‌های نو و تجدیدپذیر ارائه شده و بر تولیدکنندگان داخلی ویفرها و اینگوت‌ها که یکی از ضعیف‌ترین بخش‌های صنعت خورشیدی کشور محسوب می‌شوند، تمرکز خواهد کرد.

منابع یادشده به دلیل خصوصی بودن مذاکرات خواستند نامشان فاش نشود

این طرح حمایت مشاوران ارشد دفتر نخست‌وزیر نریندرا مودی را جلب کرده و انتظار می‌رود در چند ماه آینده به کابینه ارائه شود.

وزارت انرژی‌های نو و تجدیدپذیر به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداد.

هندوستان به شدت به چین برای واردات تجهیزات خورشیدی وابسته است که این مسئله یک ریسک برای امنیت انرژی کشور محسوب می‌شود.

در حالی که هندوستان توانسته است ظرفیت‌های تولید ماژول‌ها و سلول‌ها را افزایش دهد، تولید ویفرها و اینگوت‌ها با ظرفیت فقط 2 گیگاوات، که توسط شرکت آدانی انترپرایز تولید می‌شود، در حال حاضر در وضعیت ضعیفی قرار دارد.

طبق داده‌های BloombergNEF، هندوستان بیش از 71 گیگاوات ظرفیت ماژول و نزدیک به 11 گیگاوات ظرفیت سلول دارد.

طرح یارانه‌ای پیشنهادی به دنبال کپی‌برداری از موفقیت صنعت تولید موبایل هندوستان است. دولت مودی میلیاردها دلار در کمک‌های مالی برای جذب شرکت‌هایی مانند اپل و سامسونگ صرف کرده تا کارخانه‌های تولیدی را در این کشور راه‌اندازی کنند. صادرات آی‌فون‌های اپل از هندوستان از آن زمان به شدت افزایش یافته است.

در بخش انرژی خورشیدی، مسائل لجستیکی و کنترل کیفیت به هزینه بالای تولید ویفرها و اینگوت‌ها کمک می‌کند و این یارانه‌ها باید به کاهش آن کمک کند.

حتی اگر هندوستان بتواند ظرفیت تولید ویفر و اینگوت خود را گسترش دهد، همچنان برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز، یعنی پلی‌سیلیکون، به تأمین‌کنندگان خارجی وابسته خواهد بود.

 طبق داده‌های BloombergNEF، هندوستان هیچ ظرفیتی برای تولید این ماده فوق‌عالی تصفیه‌شده ندارد. چین در تولید جهانی این ماده پیشرو است و ظرفیت تولید 2.3 میلیون تن در سال را دارد که به‌دور از آلمان با 75,000 تن مقام دوم قرار دارد.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ