اختصاصی اکونیوز|

نفت اقلیم کردستان دوباره به بازارهای جهانی می‌رود

اقتصاد ایران: وزارت نفت عراق برای ازسرگیری صادرات نفت از اقلیم کردستان از طریق خط لوله عراق-ترکیه و بندر جیهان آماده شده است. این اقدام با قانون بودجه و سهمیه تولید اوپک عراق هماهنگی دارد.

به گزارش بخش بین‌الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از الشرق الاوسط،  نخست‌وزیر، محمد شیاع السودانی، در جلسه‌ای با نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان، بر فوریت ازسرگیری تولید و صادرات نفت تأکید کرد. این اظهارات پس از گزارشی از رویترز مطرح شد که ادعا می‌کرد دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده، بر بغداد فشار می‌آورد تا صادرات نفت اقلیم کردستان را از سر بگیرد و در غیر این صورت با تحریم‌ها در کنار ایران مواجه خواهد شد.

وزیر نفت، حیان عبدالغنی، تأیید کرد که صادرات از اقلیم کردستان ظرف یک هفته از سر گرفته خواهد شد و این، به یک اختلاف نزدیک به دو ساله که جریان نفت خام را متوقف کرده بود، پایان خواهد داد.

وی افزود که مذاکرات در اربیل بین مقامات نفتی فدرال و منطقه‌ای برای نهایی کردن مکانیزم‌های صادرات ادامه دارد که هدف آن صادرات 300 هزار بشکه در روز از طریق شرکت دولتی SOMO است.

به گزارش کارشناسان، تعلیق صادرات نفت از کردستان و کرکوک از مارس 2023 تا کنون به ارزش بیش از 17 میلیارد دلار به عراق ضرر زده است. اختلاف دیرینه بر سر مدیریت نفت بین بغداد و اربیل معمولاً به ناتوانی کردستان در برآورده کردن سهمیه توافق‌شده 250 هزار بشکه در روز در بودجه فدرال بر می‌گردد که منجر به کاهش بودجه می‌شد.

با وجود بهبود روابط بین دولت السودانی و دولت اقلیم کردستان (KRG)، همچنان ابهاماتی در مورد زمان ازسرگیری صادرات وجود دارد. آلپ‌ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه، اخیراً اعلام کرد که آنکارا هیچ اطلاعیه رسمی از بغداد درباره ازسرگیری محموله‌ها دریافت نکرده است که به این ابهامات افزوده است.

مقامات عراقی بیانیه‌های متناقضی صادر کرده‌اند. مشاور نخست‌وزیر، فرهاد علاالدین، گزارش‌ها درباره احتمال تحریم‌های آمریکا به دلیل تأخیر در صادرات نفت را رد کرد، در عین حال شاخوان عبدالله، نایب رئیس پارلمان، اشاره کرد که دولت ترامپ ممکن است اقدامات اقتصادی جدیدی علیه عراق معرفی کند.

کیفا محمود، مشاور رسانه‌ای مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان، در اظهاراتی به الشرق الاوسط گفت که انگیزه‌های سیاسی، نه مسائل فنی، علت تأخیر در صادرات نفت هستند. وی جناح‌های موجود در بغداد را به مانع‌تراشی در پیشرفت اقتصادی کردستان و مخالفت با وضعیت فدرال آن متهم کرد. او همچنین به حملات اخیر به زیرساخت‌های انرژی در منطقه اشاره کرد و آن را بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای تضعیف خودمختاری کردستان دانست.

با وجود چالش‌ها، محمود امیدوار است که صادرات به زودی از سر گرفته شود. یکی از گام‌های کلیدی در این راستا، رسیدگی به نگرانی‌های شرکت‌های نفتی از طریق افزایش هزینه استخراج هر بشکه در کردستان به 16 دلار از طریق اصلاحات در قانون بودجه فدرال بود.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ