یک مقام قضایی خبرداد؛
اصلاح قراردادهای مرتبط با حوزه املاک و خودرو
اقتصاد ایران: اراک- معاون قضایی رئیس کل دادگستری در امور دادگاهی صلح و حل اختلاف استان مرکزی گفت: قراردادهای مرتبط با حوزه املاک و خودرو که در این استان بیشترین فراوانی داوری را داشتند،اصلاح و ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، صمد خدابخشی ظهر شنبه در همایش جایگاه داوری حرفهای در حل اختلافات که در اراک برگزار شد، افزود: روز جاری کانون داوران حرفهای در استان مرکزی افتتاح شد و امید است این کانون بتواند فرآیند داوری را بهصورت حرفهای مدیریت کند.
وی همچنین به برگزاری نشستهای متعدد با گروههای مختلف و انجام مکاتبات لازم برای تبیین و توسعه داوری اشاره کرد و افزود: حوزه آموزش داوران مطابق دستورالعمل مرکز اقدام شده و آموزش بدو خدمت برگزار شده و آموزش داوران از برنامههای اولویت دار این حوزه خواهد بود.
معاون قضائی رئیس کل دادگستری در امور دادگاهی صلح و حل اختلاف استان مرکزی با اشاره به اینکه موضوع داوری از سال ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفت، گفت: در این راستا طی برگزاری آزمون و مصاحبه ۳۰ داور حرفهای در استان مرکزی جذب شدند و با افتتاح رسمی کانون داوران اقدامات لازم در خصوص داوری از طریق این کانون انجام میشود.
وی افزود: جهت توسعه و تبیین داوری در استان مرکزی نشستهای متعددی برگزار شده است و باید اذعان کرد که قراردادهای حوزههای خودرو و املاک که بیشترین فراوانی شرح داوری را داشتند اصلاح و ابلاغ شد
کاهش ورودی پروندههای قضائی مورد توجه ویژه باشد
معاون قضائی و فناوری و برنامهریزی دادگستری استان مرکزی نیز با اشاره به روند توسعه نهاد داوری و سازش از سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: استانها باید در این مسیر گام بردارند تا میزان ورودی پروندهها به دادگستری کاهش یابد و مردم اختلافات خود را از طریق صلح و سازش حل کنند.
غلامرضا ملک محمدی افزود: استان مرکزی در یک دهه گذشته، از استانهای پیشرو در حوزه داوری بوده اما این تلاشها کافی نیست.
وی تاکید کرد: در سطح بینالمللی، بهرهگیری از ظرفیت داوران برای حل دعاوی در حال گسترش است و نباید این فرهنگ در کشور ما تضعیف شود.
ملکمحمدی همچنین بر ضرورت نخبهگزینی در انتخاب داوران تأکید کرد و گفت: داورانی باید برگزیده شوند که مورد قبول مردم باشند و آرای آنها بر پایه عدالت عرفی صادر شود.
وی با اشاره به اهمیت آموزش مستمر داوران و تصویب قوانین بهروز و کارآمد در حوزه داوری اشاره کرد و تأکید داشت که قوانین منسوخ شده، پاسخگوی شرایط فعلی نیستند.
ملک محمدی افزود: آرای داوری باید قابلیت اجرا داشته باشند، اما برخی از همکاران قضائی نسبت به اجرایی نبودن برخی احکام داوری گلایه دارند. بنابراین، داوران باید آرایی صادر کنند که امکان اجرا داشته باشد و انتظار است کانون وکلا و کانون کارشناسان در جهت ارتقای داوری به جایگاه شایسته خود، تعامل و همافزایی لازم را داشته باشند.
برخی افراد فاقد صلاحیت از اعتماد مردم سوءاستفاده میکنند
دادستان عمومی و انقلاب اراک، نیز در این همایش اظهار کرد: به دلیل صنعتی بودن استان مرکزی، اختلافات حقوقی در این منطقه اجتنابناپذیر است و حضور داوریهای حرفهای از اهمیت بالایی برخوردار است که در این راستا نیاز است تا داوریهای حرفهای در استان مرکزی روزبهروز تقویت شود.
حجت الله درودگر با اشاره به برخی چالشهای حوزه داوری، ادامه داد: سوءاستفاده از قوانین و مقررات در این حوزه نیز رخ میدهد چرا که برخی افراد فاقد صلاحیت، از اعتماد مردم سوءاستفاده کرده و بدون آگاهی طرفین، حقوق آنها را تضییع میکنند.
وی افزود: تصویب قوانین جدید و نظارت دقیق، مانع ورود افراد فاقد شرایط به این حوزه شده و به ارتقای سلامت داوری کمک خواهد کرد.