اختصاصی اکونیوز|
انرژی زمینگرمایی؛ راهکار مولداوی برای استقلال انرژی
اقتصاد ایران: مولداوی در پی بهرهبرداری از انرژی زمینگرمایی برای کاهش وابستگی به واردات انرژی و تقویت توسعه اقتصادی پایدار است.
به گزارش بخش بینالملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از IPN، مطالعهای که توسط وزارت انرژی انجام شده، پتانسیل زمینگرمایی این کشور را بررسی و یک استراتژی اجرایی تا سال 2035 را پیشنهاد میکند.
انرژی زمینگرمایی، انرژی گرمایی است که در داخل زمین تولید میشود و میتواند برای گرم کردن ساختمانها، تامین برق شبکههای شهری و حتی تولید برق استفاده شود. این منبع انرژی به عنوان یک منبع تجدیدپذیر در نظر گرفته میشود، زیرا گرما در زیر خاک به طور طبیعی تجدید میشود.
بسته به عمق بهرهبرداری، انواع مختلفی از انرژی زمینگرمایی وجود دارد.
منابع سطحی، واقع در عمق چند ده متری، میتوانند با کمک پمپهای حرارتی برای گرم کردن خانهها یا محلههای زیستمحیطی استفاده شوند. منابع واقع در عمق چند صد متری، با دمای بین 30 تا 90 درجه، برای شبکههای گرمایش شهری مناسب هستند. در اعماق بیشتر، تا 3000 متر، جایی که دما از 150 درجه سانتیگراد فراتر میرود، انرژی زمینگرمایی میتواند به برق تبدیل شود.
مطالعه وزارت انرژی پیشنهاد میکند که پروژههای آزمایشی بین سالهای 2027 و 2029 در مکانهای مختلفی از جمله کیشیناو، کاهول، گورا کینارولوی و مرکولشتی راهاندازی شود. به گفته مقامات، از سال 2030، سیستمهای زمینگرمایی میتوانند به سایر شهرها و روستاها گسترش یابند، که در آن کارخانههای جدیدی ساخته خواهد شد.
متخصصان هزینههای توسعه بخش زمینگرمایی را در 12 سال آینده تقریباً 300 میلیون یورو تخمین زدند. این بودجه هزینههای ساخت، نصب و نوسازی زیرساختهای مورد نیاز برای استفاده از انرژی زمینگرمایی را پوشش میدهد. قبل از اجرا، مقامات مطالعات زمینشناسی دقیق را انجام داده و نقشهای از منابع زمینگرمایی را طراحی خواهند کرد.
براساس اطلاعات موجود، انرژی زمینگرمایی یک راهحل پاک با تاثیرات زیستمحیطی کم است که صرف نظر از شرایط آب و هوایی، به طور مداوم در دسترس است. مولداوی با بهرهبرداری از این منبع محلی، میتواند به مبارزه با تغییرات آب و هوایی و کاهش هزینههای انرژی در بلندمدت کمک کند.
این مطالعه با حمایت سازمان توسعه صنعتی سازمان ملل متحد و تسهیلات محیط زیست جهانی انجام شده است.