حسابرسی داده‌محور،جایگزین ممیزمحوری در اخذ مالیات

اقتصاد ایران: دولت چهاردهم در اولین سال فعالیت به اخذ مالیات هوشمند و داده‌محوری به جای ممیز محوری با تکیه بر افزایش چشم‌گیری در حسابرسی سیستمی اقدام کرده که این حرکت به سمت اخذ هوشمند و سیستمی مالیات، یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه تحقق مالیات‌ستانی عادلانه است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، سالار محمدخانی کارشناس اقتصادی ، با اشاره به اهمیت مالیات در زمینه حل مشکل مربوط به کسری بودجه دولت در زمان تشدید تحریم‌ها با تکیه بر داده‌محوری گفت: مالیات به عنوان یک منبع درآمد پایدار و مطمئن برای تمامی کشورها مطرح است. ما طی سالیان گذشته توجهی به این موضوع نداشته‌ایم و فرهنگ مالیات‌دهی در کشورمان تقویت نشده است. طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان به اجرا گذاشته شده است. طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه در کشور انجام شده است. اصلاح نظام مالیاتی با جدیت در دستور کار است و شواهد نشان‌ از گام‌های مثبتی در این زمینه دارند.
وی در ادامه افزود: سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور مزیت‌های بیشماری دارد که از آن جمله می‌توان به افزایش کیفیت رسیدگی به اظهارنامه مودیان توسط ماموران مالیاتی و افزایش درآمدزایی از محل اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها اشاره کرد.

این کارشناس اقتصادی در رابطه با حرکت کشور به سمت هوشمندسازی گفت: دولت چهاردهم در اولین سال فعالیتش به اخذ مالیات هوشمند و داده‌محوری به جای ممیز محوری با تکیه بر افزایش چشم‌گیری در حسابرسی سیستمی اقدام کرده است که این حرکت به سمت اخذ هوشمند و سیستمی مالیات، یکی از مهم‌ترین مسائل در زمینه تحقق مالیات‌ستانی عادلانه و کاهش دخالت انسانی در اخذ مالیات است.

محمدخانی در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش عدالت در دریافت مالیات از مودیان از مهم‌ترین پیامدهای مثبت سیستمی و هوشمند شدن نظام مالیاتی کشور است. در این روند، کسانی که مرتب مالیات پرداخت می‌کرده‌اند و قانون‌مدار هستند، مورد حمایت قرار می‌گیرند. زیرا تمرکز بر مالیات‌ستانی از دانه‌درشت‌ها و فراریان مالیاتی است و از اعمال فشار مضاعف بر مودیان قانون‌مدار جلوگیری می‌شود. در سال جاری بیش از 95 درصد مودیان بخش مالیات بر عملکرد، اظهارنامه مالیاتی خود را به شکل سیستمی ابراز و پرداخت کردند. این موضوع نشان‌دهنده استقبال مودیان از روندهای هوشمند است.

این کارشناس اقتصادی با بیان این نکته که شاهد رویکرد جدیدی در داده‌محوری هستیم؛ اظهار کرد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور موضوعی بسیار مهم به شمار می‌رود و زمینه‌ساز یک نظام مالیاتی مترقی است. این روند، در نهایت منجر به تعامل بیشتر مردم با نظام مالیاتی کشور می‌شود. یکی از مهم‌ترین رویکردها در زمینه تحقق نظام مالیاتی هوشمند، اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مبتنی بر جمع‌سپاری داده‌ها از طریق سامانه‌های اطلاعاتی کشور است که طی سال جاری در دستور کار قرار دارد.

وی در پایان گفت: حرکت به سمت حسابرسی سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور یکی از اقدامات مهم و راهبردی صورت گرفته در دولت چهاردهم است. این اقدام تحول‌آفرین در حوزه مالیاتی کشور، موجب حذف رسیدگی به پرونده مالیاتی مودیان توسط ماموران مالیاتی و حذف حسابرسی دستی می‌شود. بنابراین، اظهارنامه ابرازی مالیات بر عملکرد مودی با داده‌های جمع‌آوری شده از فروش و سود شرکت طبق ماده 169 قانون مالیات‌های مستقیم تطبیق داده می‌شود. در صورت برابری نسبی این اطلاعات با خروجی اظهارنامه ابرازی فرد، اظهارنامه مودی نهایی خواهد شد. به این ترتیب، مودی بدون مراجعه به ادارات مالیاتی یا حسابرسی دستی، مالیات خود را پرداخت می‌کند.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ