اختصاصی اکونیوز|
انگلستان در رؤیای تبدیل شدن به سیلیکون ولی اروپا
اقتصاد ایران: کارشناسان هشدار دادهاند که اگر دولت میخواهد رشد هوش مصنوعی را در شرق انگلستان تسریع کند، باید در انرژیهای تجدیدپذیر بلندمدت سرمایهگذاری کند.
به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از BBC، هوش مصنوعی قرار است در خط مقدم یک مرکز داده ۲ میلیارد پوندی در لایتون، اسکس، و همچنین برنامههای صدراعظم برای سیلیکون ولی اروپا بین کمبریج و آکسفورد قرار گیرد.
دکتر حیدر رضا، مدرس ارشد هوش مصنوعی در دانشگاه اسکس، گفت که این زمانی بسیار هیجانانگیز برای منطقه است، اما تأکید کرد که انرژی پایدار برای شکوفایی هوش مصنوعی مورد نیاز است.
سخنگوی دولت گفت که در حال بررسی راهحلهای جسورانه و پاک انرژی برای تحقق اهداف هوش مصنوعی خود ضمن همسویی با اهداف خالص (کربن) صفر بریتانیا است.
نخست وزیر سر کیئر استارمر دیدگاه خود را برای آزاد کردن هوش مصنوعی ترسیم کرده و گفته است که این فناوری پتانسیل عظیمی برای احیای خدمات عمومی ارائه میدهد.
شرق انگلستان در صدر برنامه دولت برای فناوری هوش مصنوعی قرار گرفته است.
شرکت Nscale متعهد شده است ۲ میلیارد پوند برای مرکز داده لایتون سرمایهگذاری کند که قرار است تا سال ۲۰۲۶ ساخته شود.
این شرکت همچنین امیدوار است که توسعه در کریدور رشد آکسفورد-کمبریج، اقتصاد بریتانیا را تا ۷۸ میلیارد پوند تقویت کند و هوش مصنوعی نقشی کاتالیزوری در این زمینه ایفا کند.
این طرح از حمایت آسترازنکا، GSK و Astex برخوردار شده است که از هوش مصنوعی برای توسعه داروهای جدید سرطان در پارک علم و فناوری کمبریج استفاده میکند.
با این حال، دکتر رضا گفت که هزینههای “وحشتناک” برق میتواند مانع رشد شود و گفت که دولت باید در انرژیهای تجدیدپذیر برای تامین انرژی مراکز هوش مصنوعی سرمایهگذاری کند.
او به بیبیسی گفت: ما باید مراکز داده را کارآمدتر کنیم. این نکته بسیار، بسیار مهم است.مراکز داده انرژی زیادی مصرف خواهند کرد، به خصوص اگر مشاغل زیادی را پردازش کنند و مقادیر زیادی داده را استخراج کنند.جنبههای بسیار زیادی وجود دارد که باید مدیریت کنیم. با توجه به هزینه برق، از نظر مالی بسیار چالشبرانگیز است.
این تحقیق نشان داد که هوش مصنوعی مولد ممکن است حدود ۳۳ برابر بیشتر از ماشینهایی که نرمافزارهای خاص وظیفه را اجرا میکنند، انرژی مصرف کند.
کنسو ترابینگ نیز نگرانیهایی را مطرح کرده است که شرکت هوش مصنوعی او، Morphware، سرورهای کامپیوتری خود را در بریتانیا میسازد، اما آنها را با هزینه کمتری در آمریکای جنوبی اجرا میکند.
او گفت که قیمت برق صنعتی این کشور، ۳۵۰ تا ۴۰۰ پوند در هر مگاوات ساعت (MWh)، در مقایسه با ۳۵ تا ۴۰ پوند در هر مگاوات ساعت در پاراگوئه، جذاب نیست.
این جوان ۳۵ ساله نگران است که با وجود اینکه بریتانیا در هوش مصنوعی پیشرو است، طرح “سیلیکون ولی” ریچل ریوز بدون برق ارزانتر غیرواقعی باشد.
او افزود: هزینههای بالای انرژی مانع مهمی برای نوآوری است، زیرا آزمایش و تجربه با فناوریهای جدید را بسیار گران میکند. پروژههای هوش مصنوعی و بلاک چین به قدرت محاسباتی عظیمی نیاز دارند که مستقیماً به مصرف بالای برق منجر میشود.
لرد پاتریک والانس، وزیر علوم، پس از انتخاب ریوز به عنوان فردی که رهبری کریدور رشد آکسفورد-کمبریج را بر عهده دارد، از پارک علم و فناوری کمبریج بازدید کرد.
او گفت که این منطقه میتواند به “یکی از مهمترین مناطق نوآوری در جهان” تبدیل شود.
مایک دیوی، رهبر شورای شهر کمبریج، گفت که هوش مصنوعی باید به طور مسئولانه و مطابق با اهداف سبز این سازمان مورد استفاده قرار گیرد.
نگرانیهایی در مورد اینکه این منطقه یکی از خشکترین مناطق کشور است، وجود دارد، عاملی که قبلاً مانع توسعه شده است.
دیوی گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که آب برای مراکز داده هوش مصنوعی وجود دارد و باید اطمینان حاصل کنیم که شبکه برق در وضعیت مناسبی قرار دارد.
با این حال، او تاکید کرد که هوش مصنوعی “در مرکز کاری که در آینده انجام میدهیم خواهد بود”.
سخنگوی وزارت علوم، نوآوری و فناوری گفت که این وزارتخانه اذعان دارد که مراکز داده با “چالشهای پایداری مانند تقاضای انرژی و استفاده از آب” مواجه هستند.
وی افزود: بسیاری از مراکز داده جدیدتر در حال حاضر به این مسائل رسیدگی میکنند و از سیستمهای خنککننده پیشرفتهای استفاده میکنند که مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش میدهند.