انتقاد داریوش کاردان از برخی آثار جنگی در سینما
اقتصاد ایران: داریوش کاردان گفت: نباید جنگ را به سمت نمایش صحنههایی خلاف ادب بکشانیم. خانوادههای شهدا و فداکاریهای زنان در جنگ، موضوعاتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
وی ادامه داد: من شاهد از دست رفتن سربازان جوانی بودم که در اوج جوانی جان خود را از دست میدادند. این اتفاقات، کمر آدم را میشکند. ما فقط به یک بعد جنگ نگاه کردیم، در حالی که ویرانگریهای عاطفی جنگ، دههها باقی میماند. فیلم خدای جنگ، وفادار به واقعیت بوده و یک اتفاق واقعی را با تغییراتی اندک به تصویر کشیده است. بیننده در این فیلم، ناچاری نیروهای خودی را در برابر حملات دشمن و بیپناهی در مقابل کمکهای جهانی به عراق، مشاهده میکند.
او درباره انگیزه تیم تولید این فیلم برای تقدیم اثر به شهید طهرانی مقدم گفت: خوشحالم که این کار به شهید طهرانیمقدم تقدیم شده است. افراد زیادی مانند ایشان برای این کشور زحمت کشیدهاند و جان و مال خود را فدا کردهاند. امیدوارم سینمای ما، چه در مورد جنگ و چه در موارد دیگر که کوتاهی کرده، در آینده جبران کند.
کاردان تاکید کرد: جنگ، از اول تا آخر سوز و گریه است. ما نباید جنگ را به سمت مسخرهبازی و نمایش صحنههایی خلاف ادب بکشانیم. خانوادههای شهدا و فداکاریهای زنان در جنگ، موضوعاتی هستند که به بعد اجتماعی جنگ مربوط میشوند. با توجه به کمتوجهی به این ژانر در سینما، باید به آن توجه بیشتری شود. اگر قرار بود به فروش گیشه فکر کنیم، باید از این مسیر خارج میشدیم.