ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران

ارزش صادرات زعفران فقط ۳۰۰ میلیون دلار است

اقتصاد ایران: عضو هیات مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با بیان ایکه ۹۰ درصد تولید زعفران جهان مربوط به ایران است گفت: ورود افغان ها به بازار زعفران ایران سبب شده تا آمار خروج زعفران در کشور در فهرست صادرات رسمی ثبت نشود و سهم ایران در صادرات بازار جهانی بسیار ناچیز باشد.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران،  محمدرضا اردیخانی روز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه تولید زعفران در ایران پیشینه سه هزار ساله دارد، افزود: ایران بزرگترین خاستگاه زعفران دنیا ۹۰ درصد تولید زعفران جهان را در دست دارد و بنابراین انتظار می رود سهم بزرگی در صادرات بازار جهانی داشته باشد اما زعفران ایران یا به صورت خام فروشی و یا به صورت قاچاق از کشور خارج می شود.

وی محصول زعفران را یک محصول لوکس در جهان دانست و اظهار داشت: این محصول اکنون توسط اتباع خارجی از جمله افغانستانی‌ها و هندی ها به طور مستقیم از تولیدکنندگان و بازار مشهد به قیمت های ارزان با وزن های ۲۰۰ کیلوگرم تا یک تن خریداری و به شکل علنی از کشور خارج می شود.

عضو هیات مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با بیان اینکه بخش عمده زعفران کشور به صورت خام فروشی و فله از کشور خارج می شود، تصریح کرد: بخشی دیگر از این محصول به صورت قاچاق توسط کامیون و کانتینرها و بخشی توسط افرادی با داشتن کارت بازرگانی اجاره ای به صورت غیرقانونی از کشور خارج می شود.

اردیخانی میزان تولید و صادرات کشور افغانستان را گویای این رخ داد دانست و افزود: کشور افغانستان دارای ۲۰ تن تولید و ۹۰ تن صادرات است که این آمار نشان می دهد که حدود ۷۰ تن زعفران ورودی به افغانستان مربوط به ایران است که با قیمت های ارزان خریداری و توسط افغانستان صادر می شود.

کاهش ۴۲ درصدی صادرات زعفران طی ۷ ماهه ابتدای سال

عضو هیات مدیره صندوق توسعه صادرات زعفران با بیان اینکه میزان صادرات زعفران در ۱۰ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد کاهش داشته است، گفت: از ابتدای سال تا پایان دی ماه ۱۶۱ تن زعفران ایران صادر شده است.

وی اظهار داشت: طبق آمارها در ۷ ماهه امسال حجم صادرات ۶۶ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل (۱۴۰۲) برابر ۴۲ درصد کاهش داشته است.

به گفته وی، همچنین در سه ماهه اخیر امسال (آبان، آذر و دی ماه) یعنی در فصل برداشت این محصول ۹۵ تن زعفران صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۷ درصد رشد را نشان می دهد.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ