دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین:

تصویب FATF تحریم‌ها را لغو نمی‌کند

اقتصاد ایران: دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست خبری گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها لغو نمی‌شود اما عدم تصویب این دو مورد بار سنگین‌تری بر روی تحریم‌ها است.

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، محمدرضا باهنر عضو حقیقی مجموعه تشخیص مصلحت نظام و دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین ،گفت: دهه فجر و آغاز چهل و هفتمین سال استقرار نظام اسلامی و اعیاد شعبانیه را تبریک می‌گویم. ان‌شاءالله خداوند بصیرتی به ما دهد که راه و سیره ائمه را درک کنیم و در این راه قیام کنیم.

وی راجع به تربیت سیاستمدار در کشور با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و استقرار چهل‌سالگی نظام جمهوری اسلامی ایران، افزود: رهبری در فرازهایی در این بیانیه به اصول جاودانی نظام نظیر استقلال و آزادی اشاره داشتند و فرمودند که برخی ایده‌آل‌ها با واقعیت‌ها فاصله دارد؛ مطالبه رهبری این بوده که در چهل سال دوم جوانان تلاش کننده فاصله بین ایده‌آل‌ها و واقعیت‌ها را پُر کنند.

در فناوری‌های نو رتبه‌های تک رقمی در جهان داریم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه راجع به فاصله بین نسلی سخن گفت و یادآور شد: نسلی داریم که انقلاب را درک نکردند و سوال‌هایی دارند و باید توجه کنیم آن زمان که انقلاب شد، کشورها در دنیا در شاخص‌هایی رتبه‌بندی داشتند. گزارش سازمان‌های بین‌المللی نشان می‌دهد که در شاخص‌های نظیر علوم انسانی آن زمان کشورها چه وضعیتی داشتند. امروز ما در فناوری‌های نو در زمینه علوم هسته‌ای، نانو و بایو رتبه‌های تک رقمی در جهان داریم.

باهنر خاطرنشان کرد: زمانی در تهران بیمارستان‌ها پر از پزشکان بنگلداشی، پاکستانی و هندوستانی بود و ما در شاخص بهداشت در دوران انقلاب در آسیا از آخر دوم بودیم و حالا طبق گزارش سازمان جهانی رتبه ۳ یا ۴ را از میان ۷۰ کشور داریم و این در حالی است که فقط ۸ سال جنگ تحمیلی ۱۰۰۰ میلیارد دلار به زیرساخت‌های ایران صدمه وارد کرد.

باهنر که دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین است، اظهار کرد: هم اکنون برترین پزشکان در رشته‌های تخصصی را در کشور داریم که حتی برخی از آنها در اروپا مشهورتر از ایران هستند. در ۳۱ استان ایران بیمارستان‌ها توان پیوند عضو دارند.

وی بار دیگر به بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: حضرت آقا به فاصله میان واقعیت‌ها و ایده‌آل‌ها که در عالم سیاست هم رخ داده توجه کرده‌اند. برخی از کشورها بر مبنای انتخاب مردم امور سیاسی خود را اداره می‌کنند و تنها جایی که می‌تواند کادر حکومتی را تربیت کند احزاب هستند. ما در کشورمان ۲۰۰ حزب داریم اما احزاب کم جمعیت و کم ظرفیتی هستند و گروه‌های کوچکی هستند. برخی اوقات بعضی از آنها دور هم جمع می‌شوند و جبهه تشکیل می‌دهند انتخاباتی برگزار می‌شود و تا انتخابات بعدی فعالیتی نمی‌کنند.

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین حزبی که در عرصه سیاسی فعالیت مستمر بکند را در کشورمان خالی دانست و افزود: هم اکنون زمینه شکل‌گیری احزاب قدرتمند در کشور را نداریم شاید یکی از دلایل آن خود ما سیاسیون باشیم. زیرا بسیاری از افراد منافع حزب را می‌خواهند اما حاضر نیستند هزینه‌های حزب را بپردازند.

باهنر با ذکر مثالی به وجود دو کرسی حوزه انتخابیه کرمان در مدرسه شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: ناگهان برای همین دو کرسی ۱۵ نفر کاندید می‌شوند و این فعالان سیاسی و حتی رؤسای جمهور در همه ادوار منافع حزب را می‌خواستند اما حاضر نبودند هزینه‌های آن را بپردازند، آقای احمدی نژاد رئیس جمهور شد و بعد از آن به اصولگراها اعتنا نکرد، همینطور آقای خاتمی که به اصلاح طلبان گفت کاری به احزاب ندارم و شما اصلاح طلبان دو سه میلیون رأی داشتید بیایید دو سه میلیون رأی خود را بردارید و بروید و من بدانم با ۱۸ میلیون رأی دیگر چه کنم. یعنی افراد احزاب را نردبان می‌کند و برخی از آن بالا رفتند آن را می‌اندازد.

وی احزاب را متولی کادرسازی سیاسی معرفی کرد و گفت: در نیروهای مسلح کسی که سرلشکر است و بازنشسته می‌شود هفت نفر تا یک درجه پایین‌تر از او به صورت پلکانی مسیر را طی کرده‌اند. این مشکل اصلی کشور ما است که ساختار سیاسی ما حزبی نیست و من با وزیر کشور صحبت کرده‌ام که احزابی که پرجمعیت هستند و برنامه دارند جمع شوند و از میان ۲۰۰ حزب ۵ حزب قوی‌تر را رشد دهیم من نمی‌گویم که دیگر احزاب را تعطیل کنیم.

با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود

این عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با موافقت خود با FATF و پرسش خبرنگاری که نظر سایر اعضای مجمع را از او جویا شد، گفت: یک اشتباه فنی در رسانه‌ها به وجود آمده و آنچه که در مجمع مطرح است CFT و پالرمو است و مجموعه کنوانسیون FATF چهل و یک حکم دارد که همراهی و هماهنگی اعضا را نیاز دارد که اگر همراه نباشند فقط قدرت اعلامی خواهند داشت و ممکن است بعضی از کشورها به این شکل در لیست سیاه بروند و قابل اعتماد در امور بازرگانی نباشد.

باهنر ادامه داد: هم اکنون ایران به ۳۸ حکم FATF عمل کرده است، مانند قانون پولشویی و دیگر قوانین و برخی از این احکام به پالمرمو و CFT مطرح است و ابتدا در مجلس دهم تصویب شد و بعد با شورای نگهبان به اختلاف افتاد و در نهایت به مجمع آمد مجلس که باید از مصوبه خود دفاع می‌کرد به دلیل تفاوت مواضع مجلس یازدهم با مجلس دهم در این مسیر فاصله افتاد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: اگر مصوبه‌ای تا یک سال در دستور کار مجمع نباشد از دستور خارج می‌شود و حالا پالرمو و CFT با اجازه رهبری مجدد در کمیسیون‌های مجمع بررسی می‌شود و در نهایت به صحن مجمع می‌رود و آنجا باید تصمیم گرفته شود و اینکه آنها تصویب می‌کنند یا نه، من سخنگوی مجمع نیستم. اعلام کردم که با هر دوی این کنوانسیون موافق هستم. فعلاً در کمیسیون جلو می‌رویم و برخی از بحث‌ها باقی مانده است.

باهنر ادامه داد: CFT دارای ایرادات شورای نگهبان است و پالرمو مورد ایراد شورای عالی نظارت مجمع است و حالا نسبت به موارد ایرادی حضور ذهن ندارم.

وی در رابطه با تضمین‌های پیوستن به CFT و پالرمو با وجود تحریم‌ها و اینکه آیا تضمینی وجود دارد نیز گفت: با تصویب FATF تحریم‌ها حل نمی‌شود اما عدم تصویب این دو مورد بار سنگین‌تری بر روی تحریم‌ها است، حتی اگر برخی از کشورها بخواهند تحریم را دور بزنند، تحریم کننده‌ها سود می‌برند و کشورهایی که بخواهند با ما همکاری کنند دچار مشکل خواهند شد.

وقتی در اداره ۲۰ نفر باید یک موضوع را تأیید کنند، ارباب رجوع ۲۰ برابر بیشتر معطل می‌شود

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که تعیین تکلیف لایحه ساماندهی کارکنان دولت را که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده را پیگیری کرد، گفت: متأسفانه دولت همه درآمدهای خود را با وجود کاهش درآمدهای نفتی صرف حقوق کارکنان خود می‌کند. هم اکنون بالای ۸۰ درصد بودجه دولت هزینه جاری است. عرف کارمندی دولت یک عرف معمول نیست؛ کشوری داریم که دو برابر ایران جمعیت دارد و ۶۰۰ هزار نفر کارمند دارد. ۸۵ میلیون جمعیت به حدود ۵ میلیون کارمند حقوق می‌دهیم.

وی در همین رابطه افزود: مجلس قبل برای سامانه کارکنان موضوعی را مطرح کرد که آنهایی که استخدام نیستند به استخدام دولت در آینده، فکر می‌کنم اگر حتی کارکنان دولت در خانه بنشینند حقوق آنها را بدهیم هزینه‌ها کمتر می‌شود. مسئله روشن است. وقتی در اداره ۲۰ نفر باید یک موضوع را تأیید کنند، ارباب رجوع ۲۰ برابر بیشتر معطل می‌شود. این ساماندهی کارکنان یعنی بیشتر خودمان را در نظام بروکراسی غرق کنیم.

باهنر همچنین یادآور شد: مجمع تشخیص مصلحت نظام با این مصوبه مجلس مخالفت کرده است و نمایندگان مجلس بر علیه ما حرف می‌زنند و ما این موارد را تحمل می‌کنیم.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با ساماندهی بازار خودرو و تأخیر در تصویب آن همینطور اجرای بسیار کند آن در دولت سیزدهم و چهاردهم مردم و بازار خودرو تصور کردند که قرار هست روند انحصاری بازار خودرو در کشور تداوم یابد، اظهار کرد: ما که بحث مصلحت را داریم باید سبد سیاستی را با هم ببینیم و اگر بخواهیم مباحث را انفرادی ببینیم، امور پیش نمی‌رود.

وی خاطرنشان کرد: دولت در لایحه خود ۲ میلیارد دلار را برای واردات خودرو اختصاص داده است و مجلس گفته است که این را به ۳.۳ میلیارد برسانید و در مورد ۲.۲ میلیارد توافق کردند اما همچنان مجلس به ۳.۳ اصرار دارد و دولت می‌گوید ما یک مقدار مشخصی درآمد ارزی داریم و باید برای کالاهای اساسی اولویت بندی کنیم.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ