اختصاصی اکونیوز|

پایان وابستگی انرژی کشورهای بالتیک

اقتصاد ایران: کشورهای بالتیک لیتوانی، لتونی و استونی روز شنبه با موفقیت از سیستم انرژی مشترک با روسیه و بلاروس جدا شدند.

به گزارش بخش بین الملل خبرگزاری اقتصادی ایران به نقل از آناتولی، سیستمBRELL  (بلاروس، روسیه، استونی، لتونی، لیتوانی) پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی برای اطمینان از تامین برق پایدار به بخش‌های سابق آن ایجاد شد.

در سال 2018، سه کشور بالتیک توافق نامه ای را با کمیسیون اروپا امضا کردند تا شبکه های برق خود را با شبکه اروپایی اپراتورهای سیستم انتقال برق (ENTSO-E) هماهنگ کنند.

لیتوانی، لتونی و استونی شروع به اجرای یک مسیر اروپایی کردند و به تدریج از روسیه و بلاروس فاصله و همه پروژه مشترک با روسیه و بلاروس از جمله سیستم انرژی را کنار گذاشتند.

تغییر مجدد برای شبکه های برق اروپا در دو مرحله انجام خواهد شد. قرار است روز شنبه، کشورهای حوزه بالتیک از روسیه و بلاروس جدا شوند و به مدت 24 ساعت به تنهایی و با استفاده از منابع خود فعالیت کنند. اگر مشکلی پیش نیاید، روز یکشنبه در شبکه اروپایی ادغام خواهند شد.

الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه گفت که کشورهای حوزه بالتیک خودشان این مسیر را انتخاب کرده اند و افزود که مشکلات فنی و پیامدهای اقتصادی احتمالی این گام هنوز ارزیابی نشده است.

برخی از کارشناسان به افزایش احتمالی هزینه های انرژی برای مصرف کنندگان بالتیک اشاره می کنند، زیرا روسیه به عنوان کشوری غنی از منابع انرژی قادر به ارائه تعرفه های پایین تر است.

قطع ارتباط کشورهای بالتیک تامین انرژی منطقه محصور کالینینگراد روسیه را که از طریق شبکه های برق مشترک با لتونی، لیتوانی و استونی با برق تامین می شد، به خطر انداخت. با این حال، مقامات موفق شدند در کوتاه مدت چندین تاسیسات تولید انرژی بسازند.

در همین حال، مقامات بلاروس گفته اند که این اقدام هیچ تاثیری بر تامین مطمئن گرما و برق مصرف کنندگان در داخل کشور نخواهد داشت و ماهیت کاملا سیاسی دارد.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ