حواشی اقتصادی اکران سینمایی فیلم موسی کلیم الله

اقتصاد ایران: مدیران تلویزیون تصمیم گرفته بودند که نسخه سینمایی این سریال را تحت عنوان «موسی کلیم‌الله (ع)، به وقت طلوع» در جشنواره فجر 1403 به نمایش بگذارند؛ تا هم واکنش ها سنجیده شود و هم توجه مخاطبان تلویزیون و مشتریان بین المللی سریال های ایرانی جلب شود.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران:  بودجه سریال «موسی(ع)» که این روزها به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا و تهیه‌کنندگی سید محمود رضوی دومین سریال الف‌ویژه و پروژه بزرگ تلویزیون بعد از «سلمان فارسی» به شمار می‌رود، و در حالی که هنوز به صورت کامل تکمیل نشده در جشنواره فیلم فجر به گیشه های سینما پای گذاشته.

صداوسیما در حالی که در سال های گذشته  با انتقاد از میزان بودجه اختصاص یافته به این سازمان و در نظر نگرفته شدن  بودجه جداگانه برای «حضرت موسی» و « سلمان فارسی » موجب توقف یا به شدت کند شدن روند ساخت این دو مجموعه تاریخی الف ویژه اشاره کرده بود

با این حال  برخی از بودجه ده هزار میلیارد تومانی این سریال در فضای مجازی سخن به میان می آوردند؛ خبری که در ادامه با واکنش تند تهیه کننده هم همراه شده بود.

در این راستا، برخی در فضای مجازی احتمال اختصاص ردیف بودجه جداگانه برای این سریال در بودجه سالانه مصوب مجلس را مطرح کردند و با احتساب رقم ها به نرخ روز، گمانه‌هایی چون بودجه ۱۰ هزار میلیارد تومانی برای تولید این پروژه را تخمین زدند.

در خرداد 1401 خبرهایی مبنی بر توقف سریال «موسی(ع)» مطرح شده بود اما صداوسیما در اطلاعیه‌ای توقف ساخت را نادرست خوانده و تاکید کرده بود که «پروژه «موسی(ع)» به کارگردانی «ابراهیم حاتمی‌کیا»، همچنان مراحل مختلف پیش‌ تولید را می‌گذارند و تاکنون هیچ‌گونه توقفی نداشته است.

در این خبر همچنین آمده بود که از چهار سال و نیم گذشته ابراهیم حاتمی‌کیا بازنویسی فیلمنامه سریال «موسی(ع)» را آغاز کرده و تاکنون ۳۰ قسمت از این سریالِ بیش از ۶۰ قسمتی، به طور کامل بازنویسی شده است.

همچنین از چهارسال گذشته با برپایی ۱۰ کارگاه بزرگ دوخت لباس تاریخی و آکسسوار صحنه در حال ساخت و آماده‌سازی است و طراحی سه‌بعدی دکورهای سریال نیز انجام شده است.

ساخت سریال موسی کلیم الله بی حاشیه هم نبوده است. اولین و مهم ترین آن ها تغییر سه باره کارگردان های این سریال بود. ابتدا قرار بود فرج‌الله سلحشور این پروژه را در سال 1394 کارگردانی کند، اما با درگذشت او، کارگردانی به جمال شورجه سپرده شد. در نهایت هم با بیماری شورجه، ابراهیم حاتمی‌کیا مسئولیت کارگردانی را بر عهده گرفت.

اما بحث برانگیز ترین حاشیه حول این سریال، بودجه بالای آن بوده است. عنوان شده است که پنج سال پیش میزان بودجه اولیه «حضرت موسی (ع)» ۲۵۰ میلیارد تومان برآورد شده بود و همان زمان هم با این حجم بودجه مخالفت‌هایی صورت گرفت. حالا بعد از پنج سال، برآورد این سریال از ۲۰۰ میلیارد به ۲ هزار میلیارد تومان رسیده و ۱۰ برابر شده است. نکته قابل توجه اینکه هنوز تولید سریال به پایان نرسیده  و تجربه نشان داده هزینه نهایی معمولا ۳ برابر برآورد اولیه خواهد شد.

این رقم به قدری بحث‌برانگیز شد که حتی بسیاری آن را با بودجه سریال‌هایی با پروداکشن بزرگ از جمله «بازی تاج و تخت» در مختصات بین‌المللی مقایسه کردند. با این همه محمود رضوی ـ تهیه کننده سریال ـ به این شایعه‌ها واکنش نشان داد و این رقم را از اساس تکذیب کرد.‌

رضوی در توییتی نوشت: «‏حاکمی مردی را به هزار ضربه شلاق محکوم کرد. مرد گفت: ای حاکم، یا شلاق نخورده‌ای یا هزار نمیدانی چقدر است! حالا داستان همین است یا سریال نساختید یا ۱۰هزار میلیارد نمی‌دانید چقدر است!

شما که می‌خواستید دروغ بگید لااقل ۱۰هزار میلیارد دلار می‌گفتید که باکلاس باشه و بتونید فحش آبدارتر بدید!»

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ