خبر خوب برای صنعت داروسازی؛ جزئیات یک تفاهمنامه

اقتصاد ایران: سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، در تفاهمنامه ای با سازمان غذا و دارو؛ حمایت از تولید کنندگان مواد اولیه دارویی را مورد توجه قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران ، تولید محصول نهایی دارو وابسته به مواد موثره ای است که در شرایط کنونی بیش از ۷۰ درصد آن در داخل کشور تولید می‌شود. در واقع، سنگ بنای رشد و توسعه داروسازی را باید مدیون صنعت مواد اولیه دارویی دانست تا از وابستگی خارج شد.

متأسفانه در سال‌های گذشته و به دنبال برخی سیاست‌های اشتباه در حوزه دارو، شاهد تصمیماتی بوده ایم که منجر به تضعیف صنعت تولید مواد اولیه دارویی در کشور شده بود. به طور مثال، می‌توان به واردات مواد اولیه دارویی اشاره کرد که در داخل هم تولید می‌شود و همین اقدام، صنعت را با هزاران مشکل مواجه می‌کرد.

در همین راستا، سندیکای تولید کنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی؛ تفاهمنامه ای را با اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو منعقد کرده است تا بتواند از صنعت مواد دارویی در کشور حمایت کند.

بر اساس یکی از بندهای این تفاهمنامه، پیشنهاد قیمت مواد اولیه دارویی تولید داخل از طرف سندیکا جهت تصویب در کمیسیون قانونی قیمت گذاری ارائه گردد. ضمن اینکه، مواد اولیه ای که از ارز حمایتی استفاده نمی‌کنند، مشمول قیمت گذاری نمی‌شوند.

همچنین، اداره کل دارو و سندیکا، توافق کرده اند از افزایش سود بازرگانی واردات مواد اولیه مشابه تولید داخل در کمیسیون ماده یک وزارت صمت، حمایت کنند.

طبق یکی دیگر از بندهای این تفاهمنامه، واردات مواد اولیه مشابه تولید داخل، صرفاً با ارز غیر ترجیحی صورت پذیرد. همچنین، در راستای مقابله با پدیده «تولید نمایی»، شرکت‌های تولید کننده مواد اولیه دارویی، به منظور نمونه برداری از گمرکات و انبار کارخانجات و انجام آزمایش‌های تشخیص ماهیت سریع مواد، همکاری کنند.

برچسب‌ها :

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ