دولت باید از تصدی گری در حوزه انرژی خارج شود
اقتصاد ایران: یک مقام صنفی گفت: دولت باید از تصدی گری در حوزه انرژی خارج شده اما حمایت و نظارت داشته باشد. به طوری که نظام رگولاتوری را در حوزه انرژی پیاده کنیم.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران ، پیام باقری، نایب رئیس اتاق ایران در اولین همایش تأسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی گفت: در برنامه هفتم توسعه هدف رشد ۸ درصد اقتصادی را دنبال میکنیم و کشور ظرفیتهای زیادی برای رشد ۸ درصد و حتی بیش از این درصد دارد.
وی ادامه داد: ما جزو ده کشور اول دنیا در بخش معدن هستیم. در حوزه گاز جزو سه کشور اول دنیا هستیم. از طرف دیگر بخش خصوصی امکان تحقق رشد ۸ درصد را دارد و بخش خصوصی آمادگی انجام این کار را دارد.
باقری خاطر نشان کرد: در تابستان بیش از ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق را تجربه کردیم که قطعاً در کاهش تولید اثر داشته و آسیبهای جدی به صنایع وارد کرده است.
به گفته وی ناترازی در واقع پیشی گرفتن مصرف از تولید است. مدیریت مصرف یعنی تغییر مصرف کشور از سمت مصارف فاقد ارزش افزوده به سمت مصرف برای خلق ارزش افزوده است.
نایب رئیس اتاق ایران یادآور شد: اتلاف انرژی در بخش ساختمان زیاد است و این حوزه اهمیت زیادی دارد تا بتوان جلوی هدررفت انرژی در بخش ساختمان را گرفت
به گفته وی دولت باید از تصدی گری در حوزه انرژی خارج شود اما حمایتها و نظارت داشته باشد. به طوری که نظام رگولاتوری را در حوزه انرژی پیاده کنیم و مدلهای توجیه پذیر و اقتصادی را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: مالکیت انرژی تولید شده و صرفه جویی شده باید در اختیار سرمایه گذار باشد و سرمایه گذار اختیار معامله داشته باشد.
باقری در خاتمه یادآور شد: درصورتیکه این قیود در روشهای مشارکت عمومی خصوصی پیاده شور قطعاً میتوانیم مصرف را کاهش دهیم و سبد تولید انرژی کشور که ۸۰ درصد آن امروز بر عهده نیروگاههای حرارتی است متوازن باشد و انرژیهای تجدیدپذیر توسعه پیدا کرده و در تأمین انرژی کمک کنند.