واکنش ترکیه به تحریم‌های آمریکا علیه گاز روسیه

اقتصاد ایران: وزیر انرژی ترکیه روز جمعه طی اظهاراتی تأکید کرد که این کشرو به شدت با تحریم‌های آمریکا علیه گاز روسیه مخالف است، چرا که این گاز در میان‌مدت جایگزین‌پذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران  نقل از راشاتودی، آلپ ارسلان بایراکتار، وزیر انرژی ترکیه روز جمعه طی اظهاراتی تأکید کرد که این کشرو به شدت با تحریم‌های آمریکا علیه گاز روسیه مخالف است، چرا که این گاز در میان‌مدت جایگزین‌پذیر نیست.

هفته گذشته، دولت آمریکا تحریم‌های بازدارنده‌ای علیه بیش از 50 موسسه مالی روسیه، از جمله گازپروم‌بانک و شش شرکت بین‌المللی وابسته به آن، اعمال کرد. این اقدام، بانک اصلی روسیه برای معاملات مرتبط با انرژی را از شبکه بین‌بانکی سوئیفت خارج کرده است.

بایراکتار در گفتگو با خبرنگاران گفت: ما با هر تصمیمی که جریان گاز از روسیه را تحت تأثیر قرار دهد، مخالفیم. اگر این تحریم‌ها به این مرحله برسد، به اقتصاد ترکیه، خانوارها و 85 میلیون نفر آسیب خواهد زد.

وزیر انرژی ترکیه در ادامه تأکید کرد که این کشور چهارمین بازار بزرگ گاز در اروپا است و روسیه یکی از تأمین‌کنندگان کلیدی گاز این کشور به شمار می‌آید.

وی همچنین افزود که این موضوع در حال حاضر توسط وزارتخانه‌های دارایی و امور خارجه ترکیه در دست بررسی است.

بایراکتار همچنین ابراز امیدواری کرد که قرارداد پنج‌ساله ترانزیت گاز از روسیه به اروپا از طریق اوکراین که در 31 دسامبر منقضی می‌شود، تمدید شود.

اوکراین اعلام کرده که برنامه‌ای برای تمدید این قرارداد ندارد. در صورت توقف جریان گاز، اتحادیه اروپا ممکن است تا 5 درصد از مصرف سالانه خود را از دست بدهد.

پیش از این در هفته جاری میلادی، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه آنکارا در حال مذاکره با واشنگتن برای دریافت معافیت از تحریم‌های روسیه است که به ترکیه اجازه می‌دهد به پرداخت هزینه واردات گاز از روسیه ادامه دهد.

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از بایراکتار گفته است که اگر معافیتی در نظر گرفته نشود، تحریم‌های اخیر ممکن است به مسئله بسیار بزرگی برای کشورش تبدیل شود.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ