در نیمه نخست امسال صورت گرفت؛

رشد ۳۱ درصدی صادرات ایران به افغانستان

اقتصاد ایران: رایزن بازرگانی ایران در افغانستان گفت: در نیمه نخست امسال صادرات غیرنفتی به افغانستان با رشد ۳۱ درصدی به یک میلیارد و ۷۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ، حسین روستایی رایزن بازرگانی ایران در افغانستان گفت: میزان صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ بیش از ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۷۰ میلیون دلار بود که این میزان، از نظر وزنی ۲۸ درصد و از نظر ارزشی ۳۱ درصدی افزایش را در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد. صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ به میزان ۲۵۴ میلیون دلار و وزن نیز ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است.

وی افزود: روغن‌های سبک و فرآورده‌های نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، تخم‌مرغ و تخم‌خوراکی ماکیان، کف‌پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، قوطی آلومینیومی، سیب‌زمینی، کفش، پریفرم، گوجه‌فرنگی، انواع کاشی و سرامیک، رب گوجه فرنگی، سیب درختی، انواع پلی اتیلن، شیرخشک، قیر نفت و تراکتورهای کشاورزی مهم‌ترین اقلام صادراتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.

رایزن بازرگانی ایران در افغانستان تاکید کرد: میزان واردات کشورمان از افغانستان نیز در ۶ ماهه اول سال‌جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال، به رقم بیش از ۳۳ میلیون دلار رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی در ارزش و به لحاظ وزنی رشد ۵۹۸ درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: محصول جو با ۹.۷ میلیون دلار افزایش، ذرت دامی با ۳.۷ میلیون دلار افزایش، محصولات از آهن یا فولاد غیر ممزوج به شکل طومار با ۸.۴ میلیون دلار افزایش، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی با ۷۲۲ هزار دلار افزایش، دانه آفتابگردان با ۱۷۰ هزار دلار افزایش، بادام زمینی با ۴۹۰ هزار دلار افزایش و زردچوبه با ۳۹۳ هزار دلار افزایش از مهمترین اقلام مؤثر در افزایش واردات از افغانستان بوده است.

روستایی در پایان اظهار کرد: همچنین جو، ذرت دامی، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطرسازی، دانه آفتابگردان، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه‌های خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهم‌ترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ